Хронологія спротиву, 8 березня

Сьогодні люди в містах, окупованих російською армією у перші дні війни, продовжують проводити акції протесту. Нижче ми наводимо перелік, далеко не повний, населених пунктів де відбувалися протести

Триває акція у Херсоні, що розпочалася декілька днів тому. Люди виголошують «Херсон – це Україна!», вони стоять під українськими прапорами. Учасники акції пройшли ходою вулицями міста. Акцію підтримують сигналами автівки, що проїжджають містом.

Декілька тисяч людей із українськими прапорами, із жовто-блакитними полотнами пройшлись колоною по вулицям міста Гола Пристань. Із гучномовців лунав український гімн.

Жителі сіл Червона Поляна та Новий Гай, також провели мирний мітинг під українськими прапорами, де звучали гасла про те зо ці місця — це Україна, та проти російської окупації.

Тисячі жителів Олешків провели ходу із патріотичними гаслами та українськими піснями: “Слава Україні!”, “Героям слава”, “Смерть ворогам!”, “Путін – хуйло”.

Ще один марш пройшов у Бердянську, коли тисячі людей прийшли на центральну площу, і під звуки українських пісень провели мітинг проти окупації. Пройшли акції у Бериславі та Нижньому Сірокозі.

У Каховці, окупанти погрожують місцевим санкціями (поки що економічними), щоб ті не виходили на мітинги. У Каховці є випадок, коли окупанти приходили вночі за одною активісток, скоріше за все з метою затримання. Її не було дома, і цього вдалося уникнути. Порада — якщо ви відчуваєте загрозу арешту, краще перестати приходити додому, а якийсь період пожити у друзів.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.