Хронологія спротиву, 9 березня

Продовжується безперервний, кількаденний спротив російським окупантам у захоплених українських містах і селах. Нижче наводимо інформацію про невелику частину всіх протестів, що відбувалися сьогодні.

Так, мер Мелітополя Іван Федоров, міста в якому люди майже щодня виходять на акції на підтримку України, — говорить в інтерв’ю для BBC: «Ми жодним чином не співпрацюємо з росіянами. Вони не намагалися нам допомогти, вони не можуть нам допомогти, і ми не хочемо їхньої допомоги».

В окупованій Городні, маленькому місті на самому кордоні з РФ та Білоруссю, що під тотальним військовим контролем окупантів, українці не здаються і не приймають владу Путіна. Сьогодні під українськими прапорами жителі вийшли на акцію, люди вигукують гасла “Слава Україні – Героям Слава!”, “Україна понад усе! – Смерть ворогам!”.

В окупованому Енергодарі сотні людей провели віче на честь дня народження Тараса Шевченка. Люди зібралися на центральній площі з українськими прапорами.

Місцеві жителі в окупованому Херсоні не бояться виходити перед російськими солдатами і кричати, що «Херсон стоїть з Миколаєвом». Сьогодні Миколаїв готується до масованого наступу російської армії. Люди не бояться арештів, несуть на собі українські прапори та жовто-блакитні прапорці

Щоденний спротив триває і в інших місцях.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.