Приклад акції ненасильницького спротиву на місцях: Новоолексієвка, Херсонська область

13 березня 2022 року у тимчасово окупованому смт Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області відбувся мітинг місцевих мешканців за Україну. Люди надзвичайної хоробрості, не зважаючи на загрозу для себе вийшли, щоб продемонструвати, що навіть силою та зброєю російські окупанти не зможуть змінити очевидний факт: Новоолексіївка – це Україна. Мешканці пообіцяли, що будуть продовжувати збиратися на мітинги щодня і будуть чинити спротив окупації.

Один із спікерів розказав про спілкування із окупантом, після того як вони спробували розігнати акцію протесту пострілами у повітря. На пропозицію розійтись, українець відповів наступне: “нам немає куди розходитися, ми у себе дома. Якби ти не стріляв, я б може і пішов. Але після того як ти вистрілив, як я можу піти? У мене дома 3 дітей, як я буду дивитися їм в очі.

Взагалі, у них в голові гівно. Вони кажуть що не можуть звідси піти, тому що нас будуть різати бєндєровци (сміх у натовпі)
Я кажу, невже ти будеш стріляти? Бачиш, ми без зброї вийшли, у нас немає зброї. А він каже, ми в Москві своїх стріляли, а тут нам нічого не варто це зробити. Так от це для тих, хто до сих пір живе від русского міра в ейфорії. А вони там своїх стріляють.

Але коли ми приходимо сюди всі, як один народ — у них немає шансів.”

Люди вирішили збиратися і надалі, щоб підтримувати один одного.
Мітинг продовжився традиційним: “Слава Україні! Героям слава!”

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.