Мелітополь – це Україна

Мелітополь: останні три дні там викрадають людей, проходять обшуки, відбувається залякування населення. Було викрадено міського голову Івана Федорова, місцеву активістку Ольгу Гайсумову, голову райради Сергія Прийму – за повідомленням місцевих активістів.

За непідтвердженою інформацією, у місті знаходиться ФСБ – залякувати людей, викрадати їх на підвали, де проводити з ними «виховні» речі це їх стиль. Активісти для них небезпечні, тож вони хочуть їх знищити. Про долю викрадених нічого не відомо.

Тим не менше, не зважаючи ні на що, вже два тижні підряд люди виходять на мітинги. Виходить не менше ніж 3–5 тисяч. Спочатку люди виходили на центральну площу, щоб показати свою проукраїнську позицію. А коли вже захопили мера, то вони починали мітинг біля райдержадміністрації, яка зараз захоплена окупантами.

Окупанти змогли лише захопити будинок адміністрації, де просто сидять. Там у них снайпери на даху, мішки з піском і люди зі зброєю. Вони намагаються привернути когось з місцевого істеблішменту. Але поки результатів особливо не видно.

Окупанти захопили гуманітарний штаб, куди люди, бізнесмени приносили речі, їжу, ліки, щоб допомагати тим, людям які цього потребують. Вкрали гуманітарку – поки що це одна із найбільших їх перемог.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.