Історія спротиву: на Київщині мешканці викрали бензовоз російських військових

На Київщині жителі Димера в перші дні нападу російських військ викрали в окупантів бензовоз з дизпаливом.

Мешканка Димера Світлана Костовецька помітила на дорозі відкритий військовий Урал з символікою «V» з пробитим колесом. Жінка знайшла в кабіні ключі й змогла проїхати на ньому у лісосмугу. Далі вона знайшла знайомого водія в селі й вдвох вони сховали бензовоз з пальним у лісі, а потім возили каністри до місцевої лікарні.

Хоча спочатку думали злити пальне та підпалити, але відмовили сусіди. Димерська лікарня використовувала дизпальне для генератора, який забезпечував медиків електроенергією під час окупації. Бензовоз простояв у схованці всю окупацію. Для того аби росіяни його не забрали мешканці поставили поблизу бензовоза табличку «Заміновано». Після втечі ворога трофейну техніку передали в користування 72-ій механізованій бригаді ВСУ.

Саме завдяки таким героям росіяни не можуть взяти під контроль окуповані території,  а їх наступ захлинається. Проте пам’ятаємо, що на війні найвищою цінністю є ваше життя, тому якщо ви не готові до такого виду спротиву, то є інші види спротиву про які ми розповідаємо в СаботажVLOG.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.