Антологія великого вибуху. Історії колаборантів в яких несподівано вибухали авто

За останній час маємо сім колаборантів, яких підірвали на півдні України. Журналісти BIHUS.Info зібрали до купи інформацію про зрадників та їх долю.

Першопрохідцем був самопроголошений мер Андрій Шевчик – колишній інженер Запорізької АЕС. Його, щоправда, підірвали не в авто, а в під’їзді. Лікували його в Криму, бо він не довіряє місцевим лікарям. Наразі він, як народний мер, ходить в оточенні охорони та вибухотехніки й уникає появи на публіці.

29 травня в Мелітополі стався вибух, за даними російських пропагандистів мішенню був Євген Балицький – головний колаборант Запорізької області. Та в результаті постраждала Ганна Вожаніна – донька псевдокерівника однієї з сільрад під Мелітополем. 

18 червня у Херсоні підірвали машину начальника виправної колонії №90 Євгена Соболєва, який перейшов на бік окупантів. Вибух був поблизу колонії. Зрадник обладнав командні пункти окупантів, а засуджених змусив ремонтувати окупаційну техніку й рити окопи. Наразі лікується в Криму, адже не довіряє херсонським медикам.

22 червня в Херсонській області невідомі підірвали авто колишнього начальника автостанції Юрія Турулєва, якого окупанти назначили головою Чорнобаївки. Він вижив й продовжує зайнятися своєю улюбленою справою – поборами з місцевих й захопленням майна під прикриттям ФСБ.

24 червня від вибуху в авто загинув Дмитра Савлученка, який був очільником департаменту культури та молоді в окупаційній адміністрації. До окупації встиг попрацювати в партіях Медведчука та Шарія.

Зауважимо, в репортажі не було інформації про підрив авто зрадника Олексія Ковальова – колишнього нардепа, що перейшов на сторону окупантів. Повідомлення про вибух його авто було 22 червня. 30 червня він дав перший коментар після замаху. Також 26 червня в Каховці вибухнуло авто колаборантки Ірини Махневої. Зрадниця працює в окупацій адміністрації, де займається “питанням освіти та культури”. Власниця машини не постраждала, адже не встигла сісти в автомобіль.

Раніше Центр національного спротиву вже повідомляв, що за нашою інформацією після серії вибухів колаборанти намагаються менше виходити з дому й працювати “віддалено”. Також були випадки щодо заяв на звільнення, але окупанти в такому випадку погрожують відправити радників на батьківщину, адже знають, що ми їх всіх чекаємо.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.