Росіяни через відмову українських енергетиків співпрацювати звозять власний персонал на захоплену ЗАЕС

Більшість робітників Запорізької атомної електростанції відмовляються співпрацювати з окупантами, відтак росіяни звозять на станцію робітників “Росенергоатому”.

Не допомагають окупантам пропозиції у вигляді підвищених зарплат та оплачуваного відпочинку в Кіріловці чи Криму. Відтак окупанти до кінця місяця планують сформувати новий штатний розпис станції. Водночас за планом росіян, усі робітники станції, що не погоджуються співпрацювати з ними мають залишити місто.  До кінця вересня станцію планують відключити від української енергомережі.

Зауважимо, що така ситуація в окупантів й по інших галузям. Так, не йдуть на співпрацю й не оформлюють нові трудові договори працівники ДСНС. Захоплену залізницю обслуговують працівники Кримської залізниці, адже місцеві в переважній більшості відмовились.

Для забезпечення житлом переселених осіб росіяни проводять інвентаризацію житла в окупованих містах з подальшим розселенням у квартирі тих, хто лишив місто. Щоб мотивувати росіян на переїзд на окуповану Україну, переселенці отримують премію 8,5 тис. рублів. 

Нагадаємо, раніше росіяни почали формувати “уряд” на Херсонщині. Окупанти вирішили не гратись в “народну підтримку” й назначили гауляйтерами фсбшників з росії, адже не змогли знайти місцевих колаборантів в достатній кількості.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.