Запоріжжя: робітники підприємства відмовилися працювати на окупантів, а в Бердянську звільнили головного колаборанта

В росіян серйозні проблеми з кадрами на тимчасово окупованих територіях. 

Коли росіян не зустріли з квітами та піснями й не почали на них віддано працювати, вони почали шукати колаборантів серед місцевого населення. Успіхи були, м’яко кажучи, слабенькі. Ненасильницький спротив на тимчасово окупованих територіях почав розвиватися в геометричні прогресії. Люди опанували різні методи спротиву, в тому числі й мовчазну відмову від роботи на захоплених підприємствах. 

Відтак десятки підприємств просто зупинилися, а за це, окупаційне керівництво постійно отримує догани з москви. Тому, на Запоріжжі росіяни намагалися відновити місцевого залізорудного комбінату. Працівникам пообіцяли виплачувати 60% від їхньої зарплати станом на 23 лютого. Для цього потрібно підписати новий контракт згідно з російським законодавством. Проте, ЖОДЕН з працівників не погодився. 

В Бердянську ситуація теж не на користь окупантів. Через спротив цивільного населення місцевий колаборант не зміг сформувати команду для налагодження функціонування міста. Ключове – провал темпів паспортизації та підготовка до псевдореферендуму. Тому, керівника окупаційної адміністрації, колаборанта олександра сауленка – звільнили. На його місце планують відрядити російського управлінця. 

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.