Військові рф знову обстріляли Запорізьку АЕС

Обстріл ЗАЕС є черговим доказом того, що росія – країна-терорист.

6 серпня 2022 року російські ядерні терористи вчергове обстріляли Запорізьку АЕС реактивними системами залпового вогню (РСЗВ), внаслідок чого зафіксовано влучання по майданчику ЗАЕС безпосередньо поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива. Крім того, осколкове поранення отримав працівник станції.

Про це повідомив Енергоатом.
Експерти, проаналізувавши, звідки були випущені снаряди РСЗВ, та врахувавши кут нахилу застряглої у землі ракети, дійшли одностайного висновку: обстріл вівся саме російськими військовими – орієнтовно із промислової зони, розташованою між атомною станцією та містом Енергодар.

Ця територія перебуває в окупації з 4-го березня, а отже – росіяни навмисне обстріляли найбільшу в Європі АЕС, щоб залякати персонал станції, населення її міста-супутника, а також дискредитувати ЗСУ.
«Для аналізу використовувалися кадр з відео, оприлюдненого пропагандистськими телеграмканалами, та зображення проммайданчика ЗАЕС із Google Maps. На першому кадрі показано кут нахилу та місце приземлення снаряда. На скріншоті з карти №2 позначено траєкторію польоту і місце, звідки снаряд був випущений оператором. І це точно окупована територія – скріншот №3», – йдеться в повідомленні Енергоатому.

росія і надалі тероризує світ ядерними погрозами та використовує для цього Запорізьку АЕС. Допоки станція окупована росіянами – це загроза не лише для України, а й для усієї Європи. Лише деокупація територій та повернення ЗАЕС під контроль України забезпечить належне функціонування станції.

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.