На Херсонщині відмовляються брати російські пенсії

На Херсонщині окупанти намагаються підкупити місцеве населення соцвиплатами, але велика кількість відмовляється брати гроші ворога.

Тактика росіян на окупованих територіях примітивна. Блокуючи соцвиплати з України вони навмисно створювати гуманітарну кризу, й пропонують свої соцвиплати, але за умови отримання паспорта. Таким чином Кремль імітує підтримку з боку місцевого населення. Але є одне але. Місцеве населення здебільшого не підтримує окупанта, а тому відмовляється брати участь в його імітації. Так, навіть серед соціально-вразливих верств населення є випадки відмови отримання пенсій.

При цьому багато хто взагалі не подає документи на отримання пенсій, але росіяни почали “видавати” пенсії за мовчазною згодою. Так, росіяни вносять до даних свого окупаційного пенсійного фонду “мертві душі”, аби завищувати показники видачі пенсій. Таким чином окупанти одночасно завищують показники підтримки місцевих й привласнюють кошти.

Нагадаємо, росіяни продовжують роздавати свої паспорти на тимчасово окупованих територіях аби “легалізувати” свою загарбницьку війну, але темпи паспортизації для ворога провальні. Так, у Бердянську з липня й майже по кінець серпня російські паспорти отримало близько 800 осіб. Зауважимо, що до війни в місті мешкало понад приблизно 113 тис. осіб, з них 88 тис. дорослого населення.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.