Хроніки спротиву: колаборанти тікають з півдня, а в Бердянську підірвали штаб підготовки “референдуму”

Тиск на цивільне населення на тимчасово окупованих територіях зростає. Окупанти намагаються змусити людей отримати російські паспорти. Для цього терористи загострюють гуманітарну кризу. Проте замість паспортів, люди піднімають бунти. Так, в Маріуполі мешканці влаштовують голодні бунти через дефіцит продовольства. Адже обіцяної допомоги від окупантів немає. Так, в місцевому парку ім. Гурова гуманітарну допомогу надає Червоний хрест. Це єдина соціальна допомога в місті, але через занадто велику кількість людей продуктів на всіх не вистачає. В результаті в натовпах починаються бунти.

 

Наголошуємо, що росіянам вигідна соціальна криза, адже тоді їм легше купляти паспортні дані й масовку на “референдум”. Саме тому вони й ускладнюють видачу гуманітарки, адже не зацікавлені в вирішенні кризи, яку саме створили.

 

Центр національного спротиву закликає мешканців тимчасово окупованих територій евакуюватись з регіону на момент операції ЗСУ зі звільнення територій. Так, як це роблять місцеві колаборанти. 

Апологети “миру та порядку” на півдні залишають регіон до “кращих часів”, адже зрозуміли, що колабораціонізм шкідливий для здоров’я. 

 

Ми вже повідомляли, що тиждень тому призначений окупантами голова адміністрації Маріуполя Костянтин Іващенко покинув місто. Офіційно він виїхав лікуватись, але також з окупованого міста виїхала його донька.

Проте не він єдиний хто втік. Південь залишив головний гауляйтер Запорізької області Євген Балицький. Він перебуває в Криму, де йому поки що комфортніше “керувати” областю. Водночас “подорожувати” до рф  вирушив й відомий херсонський зрадник Кирило Стремоусов.

 

Тобто, люди які агітують за “русскій мір” самі втекли від його наслідків. Це все що треба знати про “стабільність та повернення до мирного життя” на тимчасово окупованих територіях.

Окупанти продовжують шукати можливості для імітації “навчального процесу” на захоплених територіях.

 

Більшість населення виїхало з регіону через воєнну агресію рф, а ті, хто лишись, не мають бажання віддавати своїх дітей до пропагандистів. Не секрет, що метою російських шкіл є русифікація українських дітей, адже документи цих шкіл ніхто не визнає.

 

Так, Кремль відправив на Луганщину нову партію російських” вчителів”. Йдеться про 106 педагогів, які будуть працювати в захоплених після 24 лютого регіонах Луганщині.

 

Нагадаємо, за останній тиждень суттєво збільшилась кількість родин з дітьми, які виїхали з тимчасово окупованих територій до вільної України. Так за останній тиждень в середньому через блокпости півдня в день виїжджає 500 дітей з батьками. Причиною є саме настання “навчального року” та відсутність перспектив на ТОТ.

Проблеми в росіян і з імітацією так званого референдуму. У Бердянську вночі вибухнув штаб окупантів, де вони займались підготовкою до псевдореферендуму.

 

Вибухом було пошкоджено окупаційне лігво «Ми разом із Росією», постраждалих немає. Зауважимо, що майже всі члени цієї громадської організації росіяни, яких завезли до міста імітувати підтримку окупації з боку місцевих. Що ж, як бачимо, займатись окупацією регіону, де в тебе немає підтримки складено й досить небезпечно.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 серпня у селищі Приазовське Мелітопольського району було підірвано штаб окупантів, який займався підготовкою до “референдуму”. Саме там росіяни готувались до «голосування» та видавали російські паспорти місцевим. Вибух стався о 1:30.

 

Раніше Центр національного спротиву описав, як росіяни маніпулюють числами перед “висловленнями” та навіщо Кремлю взагалі це показове шоу.

Палало і в тимчасово окупованому Криму, зранку була серйозна пожежа біля нафтобази у Красногвардійському районі

 

У Херсонській області тривають бойові дії, в ніч на 31 серпня в Херсоні лунали автоматні черги, росіяни обстрілюють схід і південь України, а на тимчасово окупованих територіях шукають партизанів. Але єдине, що знайдуть окупанти – це свою смерть. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.