Росіяни імітують бої в Енергодарі аби зірвати візит місії МАГАТЕ

Сьогодні, 1 вересня, о 4:57 внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок.

Напередодні візиту місії МАГАТЕ окупанти вдалися до нових провокацій на ЗАЕС. Крім того, пошкоджено лінію резервного живлення власних потреб ЗАЕС-330 кВ. У перехідному режимі сталося знеструмлення непрацюючого енергоблока №2 із запуском дизель-генераторів.

Російська пропаганда розповідає про якийсь “міфічний десант” українських десантників на човнах. Через який вони обстрілюють місто з мінометів та ударних гелікоптерів. Зокрема ударів завдали по запланованому маршруту пересування візиту МАГАТЕ.

Проте для ЗСУ немає ніякого сенсу захоплювати станцію, якщо місцевість навколо перебуває під контролем ворога. Водночас росіянам вигідно шантажувати світ й доводити ситуацію до фарсу, перекладаючи відповідальність на українську сторону.

Нагадаємо, це не перший обстріл росіянами Енергодару. Раніше місто масштабно обстріляли 29 серпня, також масштабні обстріли з російського боку були 6 серпня.

Відтак Центр національного спротиву закликає негайно евакуюватись з тимчасово окупованих територій, аби не ставати живим щитом для ворога.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.