На півдні окупанти посилили облави: як діяти під час затримання

Успіхи українського підпілля не залишилися непоміченими окупантами, які посилили “контрдиверсійні” заходи в великих містах півдня в пошуках партизан.

В містах збільшилась кількість обшуків та перевірок громадського та приватного транспорту. Людей також зупиняють на вулицях для перевірки телефонів та особистих даних.

Аби не викликати підозр в окупантів вам необхідно заздалегідь підготувати телефон та іншу техніку. Зокрема, видаліть усі обговорення політичних питань, бойових дій, засудження політики путіна та росії, фото військової техніки, руйнувань, скріншоти. Подбайте, аби в телефонні книзі не було контактів, які викликають підозру: наприклад “Катя волонтер”, “Саша ЗСУ”, позивних ваших друзів, якщо такі є.

Нагадаємо, на сайті Центру національного спротиву є детальна  інструкція щодо ваших дій при затриманні окупантами. Також за посиланням ви можете прочитати вказівки на випадок. якщо вас взяли в полон.

ЦНС вкотре наголошує на доцільності евакуації з тимчасово окупованих територій на час бойових дій. Не ставайте живим щитом для ворога.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.