Росіяни готують масову мобілізацію на півдні

Кремль починає розігрувати карту мобілізації в межах кампанії щодо “прийняття” захоплених регіонів до складу рф через т.зв. референдум.

Невдале положення російської армії на декількох напрямках в Україні вимагає від Москви рішень. Відтак окупанти оголосили про плани провести “референдуми” в ці вихідні на всіх захоплених територіях.

У хворій уяві окупантів це дасть право вважати захоплені землі – російськими, а отже напад на них буде підставою для мобілізації чи використання ядерної зброї. Головний гауляйтер Херсонщини володимир сальдо вже повідомив, що необхідно буде створити “добровольчі батальйони”. Враховуючи досвід “ЛНР” та “ДНР”, добровольчими ці батальйони не будуть. По факту росіяни просто планують забирати до лав власників російських паспортів.

Водночас держдума ввела поняття в Кримінальний кодекс поняття «мобілізація», «воєнний стан» та «воєнний час» Згідно з нововведеннями добровільне здавання в полон каратиметься до 10 років тюрми. Також збільшили терміни за самовільне залишення частини, а за відмову брати участь в бойових діях будуть карати 3 роками в’язниці. Фактично Москва готує юридичну базу для мобілізації. “Референдуми” й паспортизація ж покликані ввести ТОТ в російське правове поле.

Відтак Центр національного спротиву закликає мешканців регіону залишити території й не ставати для ворога людським ресурсом. Повернемось додому після перемоги!

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.