Хроніки спротиву: люди на ТОТ відмовляються брати участь у псевдореферендумі

Росіяни почали імітацію “референдуму” в межах якого навіть не змогли зібрати масовку для “виборчих дільниць”.

Пропагандистське явище необхідне Кремлю для старту мобілізацію й нарощування тиску щодо ядерної зброї стартувало абсурдно. На територіях, які росіяни ледь контролюють озброєні молодики ходять по квартирах й імітують “таємницю голосування”.

Також відкрито декілька дільниць на ТОТ й безліч дільниць у рф, де місцева масовка вже створить пропагандистам потрібну картинку.

Ця профанація не працює на місцевих, адже зі сторони виглядає надто абсурдно щоб сприймати це серйозно. В результатах “референдуму” Кремль не сумнівається, адже він ці ж результати й намалює. Адже розраховувати на реальну участь людей – окупанти не можуть

До прикладу в Бердянську місцеві тотально бойкотують участь у псевдореферендумі, тому окупанти йдуть зі зброєю по комунальних підприємствах і змушують “голосувати на місцях.” Вони  це роблять тому, що більшість працівників “муніципальних” підприємств – це завезені з росії чиновника, лікарі та освітяни. Тому, результат завідома відомий. 

Також, так звані похідні бригади ходять по цивільних будинках в очікуванні знайти містян, які зможуть проголосувати. Схожа ситуація і в Маріуполі, де на так звані дільниці не прийшли місцеві мешканці. Тому, окупанти змушують їх “голосувати” вдома. Щоправда, переконливим аргументом є автомати, які підштовхують громадян голосувати так, як цього хочуть організатори.

У Херсоні місцеві теж відмовляються йти на фейкове голосування та не відкривають двері окупантам.  Росіяни зі зброєю ходять по домівках і змушуючи українців ставити підписи.І також, як і в інших містах на ТОТ заходять на комунальні підприємства, де знаходять росіян, які активно роблять правильний вибір нібито вони українці. 

Тим херсонцям, хто відмовився від участь в російському цирку – погрожують. При цьому люди намагаються навіть не відчиняти двері окупантам.  Росіяни знали, що їх чекає в місті, тому заздалегідь привезли з Криму “активістів”, які для картинки сформували черги біля “дільниць”. В Донецьку так звані піхідні бригади теж ходять по місцях проживання громадян. Працюють з гучномовцями, запрошуючи людей відкривати двері та брати участь в “голосуванні”, та люди вєе зрозуміли, які наслідки такого “волевиявлення” й не спішать брати участь в цій виставі.  Адже прикриваючись “референдумом”, на  півдні військовозобов’язаним чоловікам заборонено покидати регіон без дозволу комендатури.

Окупанти “офіційно” заявляють, що обмеження діє лише на час референдуму для забезпечення безпеки, та в цілому зрозуміло, що після проведення референдуму ворог оголосить мобілізацію й на загарбаних землях, адже потребує людського ресурсу. До прикладу, у Херсоні для цього прибули партії кадировських бойовиків. Вони й мають допомогти окупаційним адміністраціям забезпечити виконання плану щодо “формування добровольчих батальйонів”.

Зокрема, на Херсонщині сформовано списки на 8 тисяч осіб, у Запорізькій області на 4 тисячі осіб. Списки формувалися окупаційними адміністраціями та ФСБ. Мобілізованих передбачається відправити на територію РФ.

Центр національного спротиву закликає не виходити з дому в період проведення “референдуму” та не відкривати дверей так званим членам ДВК. 

 

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.