Шукають підпілля: окупанти влаштовують облави на мешканців ТОТ

Росіяни надалі потерпають від діяльності партизан на тимчасово окупованих територіях.

Ефективність контрнаступу ЗСУ багато в чому завдячує роботі нашого підпілля. Українці на ТОТ продовжують інформувати про розміщення військових об’єктів рф та переміщення особового складу. Відтак, бавовна з’являється там, де має. Тому окупанти посилюють поліцейський режим та проводить обшуку в мешканців ТОТ. Особлива увага в росіян до новоокупованих територій України.

Зокрема на Запоріжжі росіяни обшукують гаражні кооперативи, в пошуках підпільних криївок та місць зберігання зброї. В Мелітополі також ходять по приватних будинках, особливо детально оглядають підвали. На встановлених росіянами блок-постах поновлюють огляд мобільних телефонів.  ʼ

Центр національного спротиву вкотре наголошує на дотриманні правил безпеки під час підготовки операцій із саботажу.

Не зберігайте вдома речей, які можуть викликати питання в окупантів. Починаючі від балончиків з фарбою та трафаретів, закінчуючи з предметами подвійного використання.

Подбайте про ваш мобільний телефон. Видаляйте  усі обговорення політичних питань, бойових дій, засудження політики путіна та росії, фото військової техніки, руйнувань, скріншоти. Подбайте, аби в телефонні книзі не було контактів, які викликають підозру: наприклад “Катя волонтер”, “Саша ЗСУ”, позивних ваших друзів, якщо такі є.

Нагадаємо, на сайті Центру національного спротиву є детальна  інструкція щодо ваших дій при затриманні окупантами.  Також закликаємо цивільне населення за можливості евакуюватися з ТОТ на час операції ЗСУ зі звільнення територій.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.