Росія викрадає дітей

З початку повномасштабного вторгнення окупанти депортували з України 8732 дітей. Пояснюємо навіщо ворог краде наших дітей.

З жовтня російська окупаційна влада перенесла канікули у школах Херсонської області й почала вивозити українських дітей на “оздоровлення” до раніше окупованого Криму. Ідеться про 1200 вивезених школярів з однієї області. Також інформація про вивезення дітей надходить з Запорізької області.

Проте в обох регіонах дітей батькам назад вже не повернули. Батьків поставили перед фактом, що діти «затримуються на невизначений термін», й наказали передати теплі речі. Також дітей протиправно відправили до місцевих російських шкіл для подальшої русифікації.

Окрім того, упродовж жовтня росіяни вивозять дітей з окупованих територій Донецької і Луганської областей в Росію. І це лише за три тижні жовтня. Раніше аналогічні дії окупанти вчиняли у Маріуполі, Бучі, Ірпені, Ізюмі, Куп’янську та інших населених пунктах.

Фактично діти зараз є заручниками окупантів. За допомогою яких росіяни хочуть вивезти до рф батьків дітей, тобто депортувати місцевих.

При цьому дітей іноді вивозять у віддалені регіони росії, щоб ускладнити їхнє повернення додому. Зокрема дітей вивозять у Владивосток і Тюмень. Дітей-сиріт потім передають під опіку, з подальшим можливим усиновлення. Усі ці факти та дані документують українські правоохоронці.

Цинічним є те, що українських дітей використовують у пропаганді для внутрішнього споживача, розповідаючи про “рятування дітей від нацистів”, що лягає в наративи російської пропаганди. 

Центр національного спротиву закликаємо родини з дітьми на тимчасово окупованих територіях за можливості залишити регіон, а також не довіряти своїх дітей окупаційним органам влади.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.