Окупанти масово перевіряють телефони мешканців ТОТ на читання українських медіа

На виконання указу владіміра путіна росіяни на тимчасово окупованих територіях ввели раптові перевірки телефонів на читання українських медіа.

Росіяни можуть намалювати собі 120% підтримки на “референдумах”, та українці продовжують лишатися українцями й переважно читати українські новини. Відтак кремль офіційно запровадив тотальну цензуру на територіях, де окупанти не можуть почувати себе впевнено.

Тепер по вулицях тимчасово окупованих міст ходять окупанти й вибірково влаштовують перевірку телефонів у місцевих мешканців. Перевіряють історію браузера та на підписки телеграм й вайбер каналів. Також окупантів цікавить чи встановлений на телефоні VPN аби обходити блокування українських сайтів.

Центр національного спротиву закликає мешканців ТОТ бути пильними й чистити історію браузерів та відписуватися від українських телеграм-каналів перед виходом на вулицю. Посилання на перевірені новинні ресурси можете зберігати у вигляді QR-коду. За можливості ми просимо місцевих виїхати з регіону на період операції з його деокупації.

Як відключити збереження історії пошуку в Chrome або Edge: хвилинне рішення

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.