Росіяни продовжують свою “евакуацію” на Херсонщині

Окупанти продовжують нагнітати істерію серед мешканців Херсонщини, аби змусити їх “евакуюватись” до рф.

Для цього, крім інформаційного тиску, вдаються до провокацій та штучного створення гуманітарної кризи. Ворог постійно анонсує “бомбардування міст” й встановлює дедлайни для виїзду, погрожуючи що виїзд з міста перекриють з дня на день.

План окупантів простий – створити картинку про масовий виїзд українців через злочини України. Подібне росіяни розганяли перед повномасштабним вторгненням, розповідаючи історії про “бомбардування Донбасу.”

Ще однією метою цієї операції є депортація українців до рф та вивільнення їх будинків для заселення мобілізованими солдатами. Водночас ті, хто не покине свої будинки, стануть “живим щитом”.

Так, у Новій Каховці росіяни почали припиняти функціонування держустанов. Також практикується відключення комунікацій та інтернету, нібито через “українські обстріли”. Водночас триває “евакуація”, зокрема людей вивозять в Краснодарський край. Також вивозять мешканців сіл Бериславського району.

Та якби росіян дійсно цікавила безпека українців через можливі бойові дії в регіоні, то росіяни не блокували б виїзд мешканців на підконтрольну Уряду України територію. Та наразі росіяни майже не видають “дозволи”.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.