Росіяни не можуть подавити підпілля й викрадають українських дітей, – огляд з ТОТ

На тимчасово окупованих територіях продовжує діяльність українське підпілля, поки росіяни зайняті викраденням українських дітей. Свіжий огляд головних новин тижня на ТОТ від Центру національного спротиву – далі.

Спротив на окупованих територіях не вщухає

На тимчасово окупованих територіях продовжують лунати вибухи поруч з помешканнями зрадників. Так, 31 жовтня у Бердянську, на вулиці Земській, пролунав вибух внаслідок якого постраждала одна людина. Йдеться про Павла Іщука, який раніше працював журналістом й речник двох міських голів міста.

З окупацією міста він став заступником самопроголошеного міського голови з інформаційної діяльності. В межах своїх повноважень він відповідає за пропаганду в місті. Колаборант у важкому стані потрапив до лікарні.

Підпілля продовжують діяльність й в Криму. Так, в розрізі успішної контрнаступальної діяльності ЗСУ місцева влада Кримського півострову почала підготовку до нових реалій. Зокрема, Севастопольська міська рада запроваджує пільговий проїзд для партизанів та військовослужбовців ЗСУ.

У відповідь росіяни посилили репресії в межах т.зв. указу путіна про введення “воєнного стану” на тимчасово окупованих територіях. Кремль офіційно запровадив тотальну цензуру на територіях, де окупанти не можуть почувати себе впевнено.

Тепер по вулицях тимчасово окупованих міст ходять окупанти й вибірково влаштовують перевірку телефонів у місцевих мешканців. Перевіряють історію браузера та на підписки телеграм й вайбер каналів. Також окупантів цікавить чи встановлений на телефоні VPN аби обходити блокування українських сайтів.

Тим часом мешканці ТОТ відмовляються брати російський паспорт. Намагаючись ввести в оману людей, минулого місяця ставленики окупантів активно розганяли нісенітницю про те, що з 30 жовтня громадяни України та особи без громадянства на ТОТ офіційно визнаються кремлем “громадянами” рф. Це мало на меті переконати громадян України у безвиході та примусити змиритись з теперешнім станом справ.

Окупанти крадуть українських дітей та мародерять майно місцевих

Окупанти вивозять дітей з інтернатів й не повертають українській стороні. При цьому, варто зауважити, що не всі діти в таких закладах є сиротами, а деякі стали сиротами через вбивство їх батьків окупантами. Лише офіційно встановлено, що рф силою депортувала з окупованих територій близько 10 тис. українських дітей. 

Проте згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду, насильницька передача дітей з однієї етнічної групи до іншої є ознакою геноциду.  Дітей навмисно  вивозять в віддалені райони рф. Зокрема до Ленінградської, Волгоградської, Новосибірської, Тюменської областей. 

Та йдеться не лише про сиріт. Дітей використовують як заручників аби змусити їх батьків виїхати з ТОТ. Так, відрядженні на тимчасово окуповані території України російські лікарі розпочали кампанію з “медогляду” дітей. Окупанти подають цю інформацію, як пошук патологій у неповнолітніх. 

І в разі виявлення захворювань вони відправляють їх на лікування у віддалені регіони рф, але назад не повертають. Для того, щоб забрати дитину з “лікування” – необхідно їхати у відповідне місто на території рф. Після чого повернутись назад не можна, адже на ТОТ “воєнний стан”.

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.