Росіяни посилюють репресії, та не можуть приборкати українське підпілля, – огляд з ТОТ

Росіяни так і не можуть приборкати українське підпілля, а тому посилюють репресії, чим ще більше активізують підпілля та налаштовують місцевих проти себе. Центр національного спротиву підготував новий огляд головних новин з тимчасово окупованих територій.

На окупованих територіях продовжують вивішувати українські прапори

Українці продовжують чинити спротив окупації попри репресії росіян, які не мають підтримки з боку місцевого населення.

Так, у Бердянську підлітки зірвали прапор окупантів зі штабу путінської партії «єдина росія». Штаб окупанти розмістили на бульварі Шевченка,12, у захопленому центрі громадських ініціатив. Проте місцеві вирішили, що ворожа ганчірка там ні до чого.

Водночас в селі Єлисеївка (Бердянський район) невідомі вивісили український прапор над адміністративною будівлею в селі. Окупанти одразу почали шукати «злочинців», та марно.

Водночас 15 листопада в Мелітополі стався вибух поблизу помешкання екс-депутата місцевої міськради Дмитра Трухіна, який перейшов на бік окупантів. Колаборант зрадив Україну й з першого дня працював інформатором ворога. Вибух стався біля під’їзду. В результаті трухін потрапив до реанімації з закритою черепно-мозковою травмою та численними осколковими пораненнями.

Зауважимо, що під час окупації колаборант працював в житлово-комунальному господарстві окупаційної адміністрації. Зокрема, займався незаконним розподілом землі та майна. Також він допомагав у збиранні грошей для фінансування псевдореферендуму.

Центр національного спротиву наголошує, колабораціонізм шкодить здоров’ю. Зрадників не любить ніхто: ні ті кому вони зрадили, ні ті заради кого, ні інші зрадники. 

Детальніше про типове життя зрадника можна прочитати за посиланням.

Як бачимо, росіяни так і не змогли отримати підтримку місцевих, адже ні для кого не секрет – вони окупанти, й жоден «референдум» не змінить цього факту. Відтак, не дивно, що росіяни почали вивозити своїх посіпак з прифронтових міст, адже розуміють що ті в небезпеці.

 

Посилення репресій

Росіяни не можуть знайти членів українського підпілля й обіцяють 500 тис. рублів за дані про партизанів. У своїй риториці росіяни називають українців бандитами та терористами, як раніше називали будь-який український повстанський рух проти окупації. Для доносів вони створили чат-бот, який можна заспамити за посиланням.

Також росіяни закликають місцевих школярів здавати проукраїнських мешканців. Відповідні заходи проводяться в школах за участю представників т. зв. прокуратури й солдат армії РФ. Дітей «навчають» виявляти проукраїнські настрої серед оточення, зокрема, батьків, й повідомляти про них окупантів.

Водночас в тимчасово окупованих регіонах Запорізької області окупанти складають списки чоловіків для подальшої примусової праці. Окупанти риють окопи та будують укріплення в районі Мелітополя, та для цього їм треба робоча сила. 

Проте місцеві не поспішають надавати допомогу. Ворог ходить по хатах в селах та шукає чоловіків для «мобілізації», а саме для подальшого залучення до примусових робіт. Пошуком займаються кадирівці.

Також на ТОТ почастішали випадки примусової «евакуації» місцевих, особливо з проукраїнськими поглядами. Зокрема в смт Марківка (Луганська область) окупанти, проводячи фільтраційні заходи, посадили в автобус й примусово вивезли 40 місцевих мешканців в невідомому напрямку, – повідомляє місцеве підпілля.

Схожий випадок стався в смт Михайлівка (Запорізька область), де окупанти вибірково «евакуюють» населення. Вивозять тих, кого підозрюють в роботі на Україну. Відомо, що населення перевозять до сусіднього села Тимошівка. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.