Українці відмовляються співпрацювати з ворогом й воювати за нього, – огляд з ТОТ

На тимчасово окупованих територіях росіяни не можуть ввести в обіг рубль та набрати “добровольців” для своєї армії.  Центр національного спротиву підготував новий огляд головних подій зі світу українського підпілля.

Українці ігнорують ініціативи окупантів

Росіяни намагаються перевести окуповані території в зону рубля, але місцеве населення чинить спротив цьому процесу. Відтак ворог почав вилучати термінали українських банків з магазинів. 

При цьому власникам закладів інкримінують “держзраду”, хоча як можна “зрадити” державу, яка тебе окупувала й громадянином якої ти не являєшся? На це питання відповіді немає.

Не виходить в окупантів й з набором місцевих до т.зв. “добровольчих батальйонів” на півдні. Окупанти ще у вересні оголосили про їх створення, але охочих вступити до їх лав не знайшли.

Росіяни запускали рекламні кампанії, вивішували білборди, та заманювали людей грошима, проте марно. В результаті “добровольчі батальйони” комплектуються росіянами з різних регіонів. 

Водночас продовжує свою діяльність українське підпілля. Так, окупанти встановили в Мелітополі пам’ятник колишньому співробітнику НКВД Григорію Бояринову.

Бояринов народився у рф й майже все життя провів там, окрім короткочасного проживання в Україні. На війні служив в НКВД. Був вбитий при штурмі палацу і голови Революційної ради Афганістану Хафізулли Аміна в Кабулі в 1979 році.

Вже через кілька днів табличку на бюсті цього “діяча” замалювали чорною фарбою, адже місцеві не визнають героїв окупантів. Наразі пам’ятник вже почистили, але ставлення місцевих до окупантів від цього не змінилось.

У відповідь ворог почав посилено шукати партизан. Так, на ТОТ створили так звані тимчасові оперативні групи (ТОГ, рос ВОГ) для їх пошуку. До груп входять співробітники департаменту контррозвідки ФСБ та ще представники різноманітних служб.

Зауважимо, раніше такі групи росіяни вже створювали у Сирії. Задачею груп, крім виявлення членів українського підпілля є контроль за інтернет-трафіком та виявлення цілей для нанесення ракетних ударів. 

Крім цього, ворог збільшив кількість рейдів серед місцевих. Зокрема, у селищі Мирний Мелітопольського району окупанти провели масові обшуки в гаражному кооперативі.

Росіяни шукали схрони та інші докази причетності власника до українського підпілля.

Викрадення мирного населення та інші злочини окупанта

Також ворог вдається до репресій. Так, протягом минулого тижня з населених пунктів Денежникове та Штормове Луганської області вивезено близько 20 місцевих фермерів

Всіх їх вивезли нібито в межах протидиверсійних заходів, хоча фактично їх вивезли за проукраїнську позицію. Також ворог примусово вивіз до Луганська близько 30 мешканців смт Біловодськ (Луганська область). Всіх їх підозрюють у “підтримці ЗСУ”. Наразі точне їх місцеперебування невідомо.

Продовжують окупанти й мародерити в промислових масштабах. На тижні вони вивезли всі фонди Каховського історичного музею до тимчасово окупованого Криму.

Це є частиною політики ворога, як спрямована на знищення української нації, адже саме музеї досліджують й зберігають народну пам’ять.

Та головним злочином тижня стали чергові терористичні атаки рф на енергетичні об’єкти України, метою яких є зламати нас.  Та не дочекаються. Доля цієї війни вже вирішена й поразка рф – справа часу.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.