Ворог посилює репресії та краде українське зерно, – огляд з ТОТ

Росіяни посилюють репресії проти українців, сподіваючись знайти членів підпілля, та продовжують розграбовувати захоплені території. Центр національного спротиву підготував новий огляд головних подій на тимчасово окупованих територіях.

Герої спротиву

Центр національного спротиву запустив цикл історій, де розповідає про тих, хто чинить спротив окупації. Адже саме зараз на наших очах формується новий героїчний епос українського народу й ніхто з його учасників не має бути забутий.

Ми розповіли  про тих:

Пошуки підпілля

Окупанти посилили фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях.

Зокрема, через вогневе ураження об’єктів російських окупаційних військ на Херсонщині. Відтак, в населених пунктах Новомиколаївка та Красне (Скадовський район), впродовж 22 листопада, окупанти перевіряли будинки, телефони та документи місцевих жителів. Під час обшуків у мешканців вилучали техніку, зброю та інше майно.

Також росіяни посилили репресії проти мешканців Криму, які виступають проти окупації їх Батьківщини. Їх звинувачують в екстремізмі та дискредитації російської армії. Так звані суди розглянули понад 200 справ по цих справах, більшість завершилась обвинувачувальним вироком.

На Луганщині окупанти створили бот в Telegram для анонімних доносів, адже місцеве населення передає інформацію про його пересування нашим військовим. Відтак ворог й тут вдається до посилення репресій. Заспамити ворога можна за посиланням.

Центр національного спротиву зауважує, що всі ці методи не працюють, адже росіяни лишаються для місцевих окупантами й посилення терору нічого не змінить.

Русифікація дітей та крадіжки зерна

Окупанти продовжують вчиняти злочини проти мирного населення. Зокрема ворог продовжує політику русифікації дітей шляхом залучення їх до окупаційних шкіл з російськими вчителями.

Так, на півдні росіяни перевіряють дітей, якщо ті знаходяться в навчальний час на вулиці. Також чи навчається дитина в російській школі перевіряють завезені з рф лікарі під час медоглядів, які влаштували росіяни.

Водночас в дітей, та їх батьків, перевіряють телефони на встановлення додатка української онлайн-школи. Зауважимо, що водночас росіяни обіцяють одноразові виплати в 10 тис. рублів, якщо родина погодиться ходити в школи окупантів.

Також окупанти продовжують грабувати українських фермерів на тимчасово окупованих територіях. Зокрема вони розмародерили фермерські господарства в смт Білокуракине (Сватівський район, Луганська область). Окупанти вивезли  до рф зерно та сільськогосподарську техніку.

Напередодні росіяни вкрали з Донецької області 216 одиниць сільськогосподарської техніки для АТ “Агрокомплєкс ім. Ткачєва”. Техніку забрали зі зберігання на складах захоплених фермерств й перевезли в Краснодар, де й базується агрокомплекс. Власником аграрної компанії є Олександр Ткачов – колишній міністр сільського господарства рф, який також був губернатором Краснодарського краю.

Також раніше ворог розграбував ТОВ “Старобільський елеватор”, звідки вивіз майже 900 тонн зерна (врожай 2021 року). Зокрема було вкрадено понад 600 тонн зерна пшениці та 275 тонн зерна соняшника.

Центр національного спротиву зауважує, що кожен колаборант, хто допомагав окупантам у розграбуванні України понесе покарання, передбачене КК України. Всі ж збитки нанесені українським фермерам рф виплатить завдяки примусовому стягненню репарацій.

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.