Росія – країна, яку переміг нацизм

Росіяни так довго звеличували свою роль в перемозі над нацистською Німеччиною, що не помітили, як стали нацистами.

Росія чи не єдина країна у світі, яка живим минулим й це минуле намагається реалізувати в теперішньому та знищити майбутнє. Роками російська пропаганда трансформувала реальність в країні, створюючи “нацистів”, ворогів народу та ігноруючи сучасний світ.

Причиною цьому є те, що сучасна рф має покоління людей, як пам’ятали СРСР як могутню державу. Розпад цієї країни через технологічну відсталість й поразку в “холодній війні” став для одних шансом для самореалізації й новими можливостями, крахом ілюзій та катастрофою для інших.

Російські еліти не здатні були виправити ситуацію й тому вирішили зіграти на ностальгії – найсильнішому почутті з серед інших. Тому, путін й команда будували не нову рф, а створювали ілюзію могутньої рф за допомогою перенесення свого соціуму в минуле.

Створивши ворогів з майже всього світу, все російське суспільство заразилось ресентиментом – почуттям ворожості до всього, на кого Кремль переклав відповідальність за свої провали. Проблеми в економіці через Захід, а люди помирають у війні через Україну.

Водночас Москва використовує минуле аби виправдати своє право чинити злочини. Саме перемогою над нацизмом росіяни пояснюють своє право втручатись в справи сусідів.

Також, росіяни перетворили культурне та наукове надбання свого народу на зброю, намагаючись ототожнити діячів минулого з нинішньою рф. Відтак, кремль використовує досягнення минулого як “м’яку зброю” та щит.

Саме тому питання “скасування” російської культури зараз необхідна частина захисту країни, аби рф не мала важелей тиснути на громадську думку в Україні та світі. Сучасні росіяни мають право заслужити аби їх ототожнювали з композиторами та митцями минулого, а поки їх ототожнюватимуть з нацизмом.

Бо сучасний режим кремля, як свого часу гітлер, аналогічно побудував країну на почутті та ненависті до ворогів, використовуючи поразку в середній війні (у гітлера це була перша світова).

Сучасна рф аналогічно з нацистською Німеччиною не визнає право народів на державу й ставить свою націю вище інших. Так, російський пропагандист захар прилєпін у своєму пості щодо важливості російської культури по факту обґрунтував росіян як вищу націю над сусідніми.

Зокрема він написав:

“Росіяни – автори найголовнішої світової воєнної перемоги та однієї з п’яти найголовніших світових революцій. Росіяни – найчисленніша біла нація світу, у Росії живе найбільше, як це не смішно, європейців.

Росіяни – одні з основних творців людства у тому вигляді, в якому ми його знаємо сьогодні. Росіяни у космосі. У росіян Христос.”

Що це, як не нацизм? Тези, які мають переконати його читачів в особливості російського народу, й підкреслити значення росіян в історії за допомогою фальшивих фактів, як приналежність Христа до російської нації, та оціночних й спірних суджень.

Перемігши нацистську Німеччину Москва багато чого імпортувала до СРСР, зокрема наукові досягнення та культурні цінності. Проте головним, що було вивезено з Берліну до Москви стала ідеологія ненависті та унікальності свого народу.

Та ця війна стала тим, що повернуло рф та його суспільство в реальність. Міф кремля про величність рф зруйновано ЗСУ, партизанами й союзниками, які вчергове об’єдналися проти нацизму. Росії лишається шлях до ізоляції, де росіяни будуть далі жити на однині зі своїм минулим.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.