Окупанти загострюють гуманітарну кризу на ТОТ аби змусити людей отримувати російські паспорти

Без російського паспорта людям блокують видачу коштів та погрожують виселенням з квартир.

Для того, аби виконати вимоги по паспортизації тимчасово окупованих територій, росіяни почали загострюватись гуманітарну кризу. Вони намагаються максимально блокувати зняття гривні з українських карток. Йдеться про людей, які отримують пенсію та соцвиплати. При знятті гривні посередники стягують 15-20%. Для того, аби ще більше витіснити гривню, росіяни її заборонили “офіційно” з 1 січня. після чого почалися рейди малим бізнесом.

За відсутності гривні окупанти змушують людей брати виплати від рф. Йдеться про 4000 та 10 000 рублів. Та й ті можна отримати лише за наявності російського паспорта.

Та в багатьох населених пунктах на ТОТ виплати від рф давно обмежили, а насправді розікрали. Проте пенсіонери змушені стояти в чергах за подачкою від росіян, адже їм погрожують конфіскацією житла за несплату комунальних послуг.

Загалом ціни на ТОТ сильно завищенні, а гуманітарну допомогу роздають обмежено, надаючи пріоритет власника російських паспортів.

Центр національного спротиву закликає мешканців ТОТ, за можливості, виїхати на підконтрольні українському уряду території та не ставати жертвою гуманітарної кризи. що створили окупанти.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.