Українці нищать ворога та поширюють державну символіку, – огляд з ТОТ   

Українське підпілля нищить ворога на захоплених ним територіях та продовжує поширювати українську символіку. Центр національного спротиву підготував черговий огляд головних новин з тимчасово окупованих територій.

Знищення окупантів

18 січня в Кирилівці прогримів вибух. В результаті українському підпіллю вдалося ліквідувати групу російських військових, які зайняли один з будинків в місті. Також повідомляється про поранених. 

Раніше у тимчасово окупованому Бердянську вибухнула автівка колаборанта. Відомо, що вибухнуло авто «голови військово-цивільної адміністрації» Бердянського району олексія кичигіна. За інформацією окупантів, сам зрадник не постраждав.

Олексій Кичигін зрадив Україну ще у 2014 році. А після захоплення міста окупантами у 2022 повернувся до Бердянська. Після підриву авто попереднього коменданта Артема Бардіна він фактично управляє містом.

Водночас в регіоні триває ненасильницький спротив. Так, у Бердянську та Мелітополі знову поширили патріотичні листівки та символіку.

Також, варта уваги історія херсонської Тероборони, яку на тижні опублікував ЦНС. Історія про героїв, які кілька годин стримували колону з сотень росіян на початку вторгнення за посиланням.

Ігнорування окупантів

На тимчасово окупованих територіях росіяни змушують людей отримувати нові «номерні знаки». Для їх поширення окупаційне бандформування «державна автомобільна інспекція» зупиняє авто в Мелітополі й виписує штрафи за різними, в тому числі надуманими, причинами. 

Уникнути штрафу можна лише за умови прикріплення колаборантської наліпки замість UA. Тому на блокпостах росіяни змушують водіїв заклеювати український прапор на номерах та вимагають усної обіцянки перереєстрації транспорту. Проте місцеві жителі саботують цей процес.

Водночас, в Криму місцеві відмовляються підтримувати окупантів. Наразі на півострові триває інформаційна кампанія із залучення коштів на підтримку росіян. Росіяни з усіх сил намагаються змусити українців допомагати добровільно, але безуспішно.

На жаль, продовжується примусова паспортизація населення ТОТ. Без російського паспорта людям блокують видачу коштів та погрожують виселенням з квартир. Проте навіть за таких умов план паспортизації окупантами провалений.

Наостанок, хочеться нагадати, що всі заходи окупантів щодо паспортизації, мобілізації, збору коштів та інших варіантів «налагодження життя» є прямим порушенням норм міжнародного гуманітарного права, що несе за собою довічне кримінальне переслідування міжнародними та національними правоохоронними органами та іншими інстанціями.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.