“Вагнерівська тисяча”. Полонений рецидивіст розповів про втрати найманців в Україні

Сили оборони взяли в полон чергового найманця з ПВК “Вагнер”, який добровільно приїхав вбивати українців аби не сидіти у в’язниці. Полонений розповів про втрати найманців, свої відчуття від “поїздки” та як відбувається вербування.

Найманця звати євгєній сізов, до війни він сидів у в’язниці за крадіжку. У свої 26 років це було вже друге ув’язнення для окупанта. Звільнив його від відбування покарання військовий злочинець євгеній пригожин, який у серпні завербував сізова. В результаті підрозділ сізова був розбитий напередодні, й він один з небагатьох кому “повезло” потрапити в полон.

Соратник путіна розповідає ув’язненим, що воювати їм треба з американцями та нацистами. В результаті ті добровільно погоджуються їхати вбивати українців, де їх без належної підготовки відправляють на передову, а далі використовують як гарматне м’ясо.

Проте довго найманці не живуть, адже їх вбивають першими. За словами сізова, з тисячі тих, хто першим приїхав до України, лишилось боєздатними кілька десятків. Інші або загинули, або в полоні, або втратили кінцівки.  При цьому, їх називають “небесна тисяча”, що є ще одним цинічним актом російської пропаганди. 

Варто наголосити, що саме російське військове командування ховається від бойових дій, включно з пригожиним.

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.