Росіяни вилучають українські книги на ТОТ

На тимчасово окупованих територіях росіяни масово вилучають українські книги з захоплених шкіл та бібліотек.

Так, за повідомленнями Луганської ОВА, так зване «міністерство освіти та науки лнр» (представники окупаційної влади в Луганській області) спрямувало керівникам адміністрацій міст та районів, а також підвідомчим освітнім організаціям документ з порадою вилучити з фондів шкільних бібліотек книги зі списку, в якому 365 позицій.

Під заборону потрапили художня література, книги з історії, біографії, есе, які стосуються України. Рекомендують прибрати: літературу про Голодомор в Україні, підручники та довідники з історії України, комікси, публіцистику, видану після 2014 року, книги з серії «Знамениті українці», художню літературу про «події періоду новітньої історії» в Україні й на Донбасі.

Зауважимо, що напередодні окупанти провели рейд по бібліотеках Мелітополя, де також вилучили українську літературу.

Звичайно, що ніяких інструкцій щодо отруїня газом російських солдатів в сюжеті не продемонстровано. Натомість вилечені україномовні книжки.

Зауважимо, у вересні окупанти вже рапортували про вилучення “нацистської” літератури з бібліотек мелітопольського району. Проте майже кожен тиждень вони продовжують здійснювати рейди й  “знаходять” ще більше “нацистської” літератури, поступово вилучаючи всі українські книги.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.