Окупанти закрили шахту ім. Засядька  

Ворог почав закривати шахти, які опинились на тимчасово окупованих територіях, серед них й шахта імені Олександра Засядька.

Шахти закрили через брак шахтарів, відсутність можливості оновлювати обладнання та їх неприбутковість. Крім станції ім. Засядька закрито були шахти Калиновська-східна та шата ім. академіка Скочинського.

Також низку шахт окупанти “приватизували”, а саме йдеться про шахти Іловайська, Холодна Балка та ім. Кірова. Їм нібито знайшли “інвесторів”.

Зауважимо, що всі ці “приватизації” не матимуть жодної юридичної сили, адже всі ці шахти захоплені й експлуатуються ворогом незаконно. Це розуміють й “потенційні інвестори”, тому ніхто не бажає купляти такий актив. Відтак під “приватизацією” окупанти мають на увазі розкрадання майна шахт через підставні юрособи.

Нагадаємо, за підсумками 2022 року видобуток вугілля на окупованих територіях Донецької та Луганської областей знизився на 42%. Фактично ворог знищив вугільну промисловість Донбасу, попри розмови про “народні республіки” та “відновлення”.

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.