Спротив пропаганді. Нацистське божевілля росіян

На тижні була річниця зняття блокади Ленінграду й день пам’яті жертв Голокосту. російська пропаганда вкотре знецінила цю пам’ять й почала ототожнювати свою загарбницьку війну з подіями другої світової. Огляд російської брехні – далі. 

Вся російська пропаганда на тижні знову почала розповідати про “нацистів” та етнічні чистки в Україні. Кремль переконує своїх громадян в необхідності йти воювати, адже в іншому випадку перебування російської еліти при владі втрачає сенс.

На тижні російська пропаганда вкотре приписувала Україні злочини, які вчиняє рф, та ігнорувала той факт, що саме рф напала на Україну. Будь-який випадок спротиву окупації Москва називає “нацизмом” й прирівнює опір російській агресії до утисків євреїв, чим спаплюжила пам’ять про Голокост. 

Перше слово в цьому взяв лідер окупантів владімір путін:

Ну й одразу російський фюрер почав розповідати про каральні акції та етнічні чистки, але звичайно, що жодного прикладу етнічних чисток в Україні немає й не зафіксовано міжнародними інституціями, які можуть без перешкод відвідувати Україну на відміну від рф. 

При цьому диктатор знову почав апелювати до другої світової, адже в парадигми російської пропаганди ця війна дає кремлю монополію на правду й будь-яке переосмислення тих подій забороняється.

Про історію говорила на тижні й самопроголошена голова Мелітополя галіна данільчєнко:

Ми знову наголошуємо, що до 2022 року зрадниця була секретарем в міськраді Мелітополя й ніякої “фільтрації” їй не влаштували. Проте також необхідно акцентувати, що історична оцінка подій другої світової в Україні ніколи не змінювалась.

Росіяни спекулюють на темі саме вивченні тих подій, а не нотуванню тез пропаганди СРСР. Бо саме вивчення історії для росіян є злочином й саме рф досі не відкрила архіви тих подій, адже це може відкрити роль Москви в цьому конфлікті й зруйнувати міфи щодо тієї війни.

Тим часом пропаганда вже створює нові міфи цієї війни:

Ми вже писали про цей випадок: ЗСУ завдали удар по шпиталю й росіяни досі розповідають про простого військового медика, який загинув при евакуації пацієнтів. Проте імен пацієнтів нам не називають, а просто дають емоційну узагальнену історію. Чому? Бо пацієнти військові окупанти, а цивільних в лікарні не було. Саме тому їх лікував військовий медик.

Тим часом людина, яка називає себе губернатором Запорізької області, зізналась в міжнародному злочині. 

По факту баліцкій заявив, що якщо погляди місцевих мешканців не збігаються з окупаційною адміністрацією, то це є підставою для депортації.  І це гауляйтер вважає “гуманним”. Проте “гуманним” депортацію місцевого населення окупантами не вважає Женевська конвенція, яка це забороняє.

Інший гауляйтер владімір сальдо, який вдає вигляд, що керує Херсонщиною, вчергове довів, що на Херсон йому байдуже і його роль на посаді суто пропагандистська.

Так, він досі переконує росіян, що Україна сама обстрілює Херсон після звільнення міста. Проте фото, яке він опублікував, як раз доводить протилежне й схоже, що брехня сальдо розрахована на тих, хто не орієнтується в місті. 

На фото ми бачимо місцевий ЦУМ. який стоїть зі сторони Чорнобаївки. А ось воронка від влучення снаряда вказує, що снаряд летів з протилежної сторони, тобто з лівого берега, який контролює армія ворога. Ми також бачимо посічений асфальт з боку рф, це від осколків з нижньої частини снаряда, а осколки з верхньої частини розлетілись по вулиці. Та й сама воронка має кут нахилу в бік лівого берега (протилежний від будівлі).

Також сальдо заявив, що в Україні платять 50 тис. доларів хабаря аби служити у військкоматі.

Доказів зрадник не надав, адже російська пропаганда це не про фактаж – це про емоційні заяви. Звертаємо увагу, що також сальдо заявив дві тези, які суперечать одна одній: Україна обстрілює мирні населені пункти й люди повертаються на лівий берег. Доказів обстрілів не надав.

Ну й з наближенням річниці початку повномасштабної війни російські посіпаки ігнорують той факт, що рф розпочала повномасштабний наступ.

Ми не втомлюємся нагадувати, хто несе відповідальність за цю війну:

Ще один самопроголошений губернатор, а саме гауляйтер захоплених регіонів Донецької області дєніс пушилін перебуває в полоні кремлівської пропаганди.

Ніякий пакт про ненапад Україна не пропонувала Білорусі з тих причин що остання давно вже у війні проти нас. Саме з території Білорусі почалось вторгнення, з її території росіяни запускають ракети по Україні й саме там розміщені війська рф. Ну й про “накачування зброєю”, Україна не отримувала важке озброєння від Заходу аж до початку полномасштабного вторгнення. А єдина сторона, яка лицемірно грає на “мирних нотах” – це рф, яка розпочала війну й пропонує укласти мир на її умовах. 

До речі про зброю, Запорізький пропагандист владімір рогов відпрацював тезу Кремля, що, мовляв, Україна зберігає зброю на атомних станціях.

Проте Україна вільно допускає на станції перевірки МАГАТЕ й ті не виявили зберігання зброї на станціях, про що прямо заявили. Натомість росіяни не лише в порушенні норм міжнародного права захопили ядерну станцію в Енергодарі, але й далі тримають там зброю, що неодноразово зафіксовано на відео

На цьому тижні у Бердянську підірвали зрадницю валентину мамай. Проте російські пропагандисти почали писати, що вона дотримувалась проукраїнських поглядів. 

Проте колишня депутатка місцевої міської ради від ОПЗЖ ніколи не мала проукраїнських поглядів й зараз над нею відбувається заочний суд щодо її держзради. Колаборантка допомагала робити “референдум” й здавала окупантам українських активістів.

До речі трішки про цінності “замедіа”:

Керівник холдингу зустрівся з терористом віктором бутом, який став відомим як посередник через якого російські спецслужби продавали зброю диктаторам. Сам вадім кучєр прибув до окупованих районів з рф. Росіяни створили підконтрольне медіа, адже місцеві відмовились з ними співпрацювати й тепер вдають, що це “місцеве видання”, яке відображає погляди регіону.

Ну й наостанок у нас як завжди приклад цинізму:

Росіяни стерли з лиця земля чергове місто на Донбасі й тепер звинувачують в цьому Україну, бо це наслідки не російського “звільнення”, а “бідності України”. Водночас ті ж самі люди пишаються знищенням Вугледара.

Наступний огляд російської брехні очікуйте на сайті Центру національного спротиву 5 лютого.

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.