Підпілля нищить колаборантів та інфраструктуру ворога, – огляд з ТОТ   

На цьому тижні українські партизани успішно провели низку акцій щодо ліквідації ворога та пошкодження його інфраструктури. Центр національного спротиву підготував новий огляд головних подій на тимчасово окупованих територіях.

Знищення ворога

13 березня підпілля здійснило вибух біля автомобіля колаборанта, заступника керівника окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталія Гури. Операцію провели партизани з руху «Атеш». Наразі зрадник знаходиться у важкому стані. Раніше Гура імітував свою смерть від рук партизан, але, як то кажуть, «бійся бажань своїх».

Раніше, 12 березня, на Херсонщині, між населеними пунктами Абрикосівка та Раденськ, учасники партизанського руху «Атеш» підірвали залізничне полотно. Зауважимо, що залізниця є основою логістичної моделі армії ворога.

14 березня в Мелітополі підірвали Івана Ткача – зрадника, який володів однією з найбільших у місті транспортних компаній та мав зв’язки з російськими окупантами. Після захоплення півдня області його призначили директором МУП «Міський транспорт» воєнно-громадянської адміністрації Запорізької області.

Після цього окупанти почали використовувати підрив зрадника як привід для чергових репресій місцевого населення, адже не знайшовши виконавців, місцевим поліціянтам немає чого звітувати перед Москвою.

В тимчасово окупованому Луганську місцеві мешканці продовжують чинити опір російській окупаційній владі. Місцеві активісти громадського руху «Жовта стрічка» поширили в місті українську символіку, аби ворог не забував, що він в місті лише тимчасовий окупант.

Ворог продовжує русифікацію місцевого населення

Росія не припиняє вести пропагандистську роботу з метою русифікації цивільного населення на тимчасово окупованих територіях й подальшого насадження своєї ідеології.

У селі Стрілкове Генічеського району Херсонської області окупаційна адміністрація РФ примушує працівників та учнів підконтрольних окупантам закладів освіти виконувати гімн РФ під час перерви, а також вивчати конституцію РФ у позаробочий час.

На тижні окупанти оголосили, що з наступного навчального року на ТОТ перестануть викладати українську мову в школах, яку зараз діти вивчають 3 години в тиждень.

Щоправда, ворог, як завжди, видає це як ініціативу знизу, тому батьки з 1 травня мають написати заяву щодо небажання аби їх дитина вивчала українську, а ці 3 години додати до вивчення російської.

Теоретично, батьки можуть цього не робити, та вже зараз з ними проводять профілактичні бесіди, під час яких окупанти погрожують їм наслідками, якщо ті не напишуть відмову від навчання їх дітей української мови.

Місцеві мешканці не беруть російський паспорт та саботують його отримання. Відтак окупанти продовжують влаштовувати геноцид цивільному населенню: не надають медичні послуги без російського паспорта або ж заяви на його отримання. В окремих лікарнях, зокрема, в Токмаку на Запоріжжі влаштували пункти, де можна подати заяву на отримання паспорта РФ. 

Ворог все більше посилює поліцейський режим на ТОТ. Справа не лише в полюванні на партизанів, а й в мародерстві окупантів. Зокрема, бойовиками ПВК «Вагнер» й «Ахмат». Тобто найманцями Пригожина та Кадирова.

Запобігти цьому окупаційна адміністрація самостійно не змогла, тому вимушена була просити допомоги у Москви. Проте поліціянти більше використовують свої повноваження для утиску беззахисних українців, а не своїх «колег», що більше посилює соціальну кризу в регіоні.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.