Окупанти планують платити батькам, аби ті віддавали дітей в російські школи

Ворог проводить політику батога та пряника аби змусити українців віддавати дітей до російських шкіл на окупованих територіях.

Кремлю не важливо навчання українських дітей, адже їх школи на ТОТ слугують лише пропагандистськими центрами з русифікації регіону. Проте більшість батьків відмовляються віддавати дітей на таке “навчання”.

Відтак Москва веде політику примусового запуску “навчального процесу”. Для цього на окуповані регіони завезли вчителів, а також проводиться робота з батьками. Незгодним батькам погрожують конфіскувати майно або позбавити батьківських прав. Тепер же Москва пообіцяла виплатити 10 тис. рублів за заяву на прийом дитини до окупаційної школи.

Фактично Кремль купує лояльність батьків одноразовою виплатою, користуючись тим, що в окупованих регіонах соціальна криза, яку сама Москва й навмисно спровокувала. Проте не варто думати, що це стане постійною акцією, адже мета ворога “вкрасти дітей” й перевиховувати, а не подолання кризи.

Відтак Центр національного спротиву закликає батьків виїхати з тимчасово окупованих регіонів на період операції ЗСУ зі звільнення ТОТ. Повернемось після перемоги й наші діти будуть навчатись в рідних школах.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.