Підпілля поширює українські листівки та здає позиції ворога, – огляд з ТОТ   

Українці продовжують чинити спротив окупації своєї рідної землі, та тримають ворога в постійній напрузі. Центр національного спротиву підготував огляд головних подій на тимчасово окупованих територіях.

Партизани допомагають нищити ворога

На тижні збройні сили України завдали точний удар по складу боєприпасів росіян біля одного з тимчасово окупованих населених пунктів на Запоріжжі. Саме інформація від місцевого підпілля допомогла дізнатися про розгортання складу та скоригувала удар по ворогу.

Тим часом в Криму партизани пошкодили залізничне полотно на одній з ділянок.

Залізницю пошкодили в Бахчисарайському районі, в результаті рух по колії припинено. Окупанти спочатку замовчували подію, а потім намагались пояснити пошкодження нібито “проходженням важковоза”.

Місцеві ж мешканці продовжують чинити спротив ненасильницими методами, зокрема поширенням української агітації. Так, на вулицях тимчасово окупованого Севастополя замайоріли жовті стрічки та патріотичні плакати.

Схожа акція відбулась в Мелітополі, де місцеві герої поширили понад 700 жовто-блакитних стрічок та патріотичних плакатів. Місто постійно нагадує окупантам, що Мелітополь – це Україна.

Росіяни так і не змогли змусити більшість персоналу Запорізької атомної електростанції погодитись на співпрацю. Так, окупанти вимагають від працівників станції укладати контракт з “Росатомом”, але більшість відмовляється працювати на ворога. Вигнати цих людей росіяни не можуть, адже не мають вільних спеціалістів в цій галузі.

Окупанти шукають партизан та заборонять вільне пересування містами

Росіяни обіцяють грошову винагороду за інформацію про партизан, проте замість виплат затримують “інформаторів”. За інформацію про партизан, або про інформаторів та адміністраторів патріотичних спільнот в соцмережах окупанти обіцяють гроші. Йдеться про суми від кількох тисяч російських рублів. 

Також з 1 березня набувають чинності нові правила окупаційної влади у Бердянську, які фактично закривають виїзд з міста. Ворог не контролює ситуацію в місті, тому вводить нові обмеження. Так, намагаючись припинити партизанську діяльність, окупанти змушують оформлювати перепустки для пересування за межі міста. Фактично це означає заборону для виїзду всім, кого росіяни вважають не лояльними. 

Ворог продовжує вчиняти геноцид населения на ТОТ. Так, окупанти ходять по домівках й вимагають отримувати документацію прав власності й таке інше відповідно до норм російського законодавства, а це можливо лише за наявності російського громадянства.

При цьому, українські документи ворог вилучає. При заяві на отримання російського громадянства український паспорт теж вимагають здавати, хоча у рф не заборонено мати подвійне громадянство. Зауважимо, знищення самоідентифікації є однією з ознак геноциду.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.