🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

У Криму ворог посилив тактику прикриття своїх угруповань цивільними

Через часті і дуже результативні дії Сил оборони України у тимчасово окупованому Криму ворог йде на цинічні злочини. Зрештою для  російських окупантів це звична практика. Йдеться про цілеспрямоване розміщення військових об’єктів біля цивільних районів щоб стримати українські удари.

російська сторона систематично порушує правила міжнародного гуманітарного права, які свідчать, що “військове командування має уникати розміщення військових об’єктів у густонаселених районах або поблизу них”. Але прикриття мирним населенням – це про росію.

російські війська розміщують військову техніку в цивільних районах анексованого Криму з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну. Така практика поширюється на усі тимчасово окуповані території України. Зокрема розташування своїх військових у школах, лікарнях та інших громадських закладах.
Зупинити ворога і звільнити українські землі від окупантів ми можемо разом. Маєш інформацію про розташування ворожих позицій, техніки – повідомляй на наш чат-бот. Анонімність гарантуємо.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.