🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Під виглядом “евакуації” окупанти вивозять людей з ТОТ України у віддалені регіони рф

Понад 23 тисячі українських громадян російські окупанти утримують у пунктах тимчасового розміщення у різних регіонах рф. З них 6127 – це діти. Здебільшого наші люди були вивезені з України у віддалені регіони під приводом “евакуації”. 

Насправді ж про безпеку та комфорт росіяни абсолютно не переймалися. Головна ціль окупантів – якомога більше українців асимілювати в російське суспільство, використовувати як дешеву але надійну робочу силу. Більше того, кремль планує найближчим часом збільшити кількість таких пунктів тимчасового розміщення з 314-ти до понад 400. Для цього закладено відповідну суму у “федеральному” бюджеті країни-терориста.

Кричущим злочином путінського режиму на тимчасово окупованих територіях України є вивіз в росію українських дітей. Один із багатьох прикладів – уповноважена з прав дитини рф марія львова-бєлова разом з окупаційною владою вивезли до Пензи чотирьох вихованців Олешківського будинку-інтернату для дітей з особливостями розвитку, розташованого в Херсонській області. 

Міжнародне право забороняє переміщення людей з окупованих територій, незалежно від їхнього віку чи стану здоров’я. Примусове переміщення цивільних без вагомих причин може вважатися воєнним злочином, а в окремих випадках – злочином проти людяності. Тому закликаємо фіксувати та передавати всю інформацію про злочини окупантів і колаборантів, щоб зупинити це беззаконня та відновити мирне життя. Подати інформацію можна за цим посиланням. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.