🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Окупанти створюють фейкові вузи у тимчасово окупованому Маріуполі

На базі знищеного Азовського морського інституту у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни створили новий “вуз”. Відкриття установи приурочили до так званого возз’єднання із рф. Планують, що навчатиметься тут щонайменше півтори тисячі студентів.  Щоправда диплом цього “інституту” не визнаються ні в Україні, ні в більшості країн світу. 

Такі “вузи” функціонують за російськими стандартами освіти, нав’язуючи пропагандистські наративи і намагаючись створити ілюзію нормального життя під окупацією. Однак випускники таких закладів опиняються в ізоляції, адже їхні дипломи фактично не мають жодної юридичної сили  за межами росії.

Центр національного спротиву вкотре звертає увагу на те, що створення псевдовузів є частиною ширшої стратегії росії з дезінформації та мілітаризації молоді, спрямованої на те, щоб позбавити людей на окупованих територіях можливості отримати справжню освіту та інтегруватися в світову спільноту. Маєш інформацію про колаборантів, які проштовхують цю стратегію на тимчасово загарбаних землях України – пиши сюди. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.