🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Російські військові масово скаржаться на забезпечення та командування

Центр національного спротиву отримує безліч інформації щодо розмов російських окупантів в тилових захоплених містах. Ми вирішили структурувати цю інформацію.

МОБІЛІЗАЦІЯ

Як відомо, в рф триває прихована мобілізація. Це перший пункт з якого починаються всі жахи військової служби в рф. На території  рф під призов потрапляють чоловіки різної вікової категорії. Так само і на лінію ведення бойових дій відправляють людей різної вікової категорії, різних фізичних можливостей, навичків та вмінь. 

На сьогодні ситуація з питанням мобілізації критична. Тому командування вс рф залучає до СВО контрактників та строковиків так як мобілізовані, за словами самих військових, «закінчились».

Вступ до вищих навчальних закладів – один з методів уникнути мобілізації. Тому за недостатньої кадрової кількості військових командування вс рф прийняло рішення залучати до участі в бойових діях людей, які відбувають покарання в колоніях та виправних установах.

Штурмові бригади формують з  ув’язнених або людей, які вчинили адміністративне правопорушення. Зі слів деяких з вс рф встановлено, що час від часу до виправних установ прибувають мобілізаційні комісії та пропонують укласти контракт про проходження військової служби в обмін на «свободу». 

Як заохочення, по виходу з колонії до місць несення служби, держава виплачує одноразову допомогу в розмірі 30 000 рублів. Між собою військові таких колег називають «вешками». В простонародді – це «вагнерівці», «вагнера». 

Тобто, людям, які відбувають покарання за тяжкі або особливо тяжкі злочини, пропонують підписувати контракти про проходження військової служби в лавах зс рф. З цього випливає, що несення служби в збройних силах рф – це те саме, що відбути покарання. Цивільні чоловіки зрозуміли всю складність ситуації тоді коли опинилися в одному окопі до прикладу з вбивцею-серійником або гвалтівником. Як правило, колишніх ув’язнених відправляють на, так звані, «м’ясні штурми». Зауважимо, що деякі засуджені підписали контракти без рішення суду на звільнення.

Також одним із шансів потрапити на службу в «гарячі війська» є привід в поліцію. Достатньо щоб дружина подзвонила в поліцію та повідомила правовикам про вчинення домашнього насильства чоловіком. Для того, аби вбрегти потерпілу жінку від повторного можливого інциденту кривднику вручають повістку. Після чого чоловік автоматично відправляється до штурмової бригади.

Так, зі слів військових рф, випливає, що у всіх ув’язнених та тих хто потрапив до військ через поліцію, дорога одна – штурмова бригада, в якій шансів вижити майже немає.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Пройшовши всі етапи зарахування до лав зс рф військовий стикається із питанням забезпечення та логістики. З розмови вс, командування не турбується про солдат, які перебувають в «гарячих» точках. Так, військові повідомляють, що протягом довгого часу не постачається їжа та вода. 

Також унеможливлюють отримання посилок з речами та продуктами.  Люди змушені пити воду з річок та водоймів поблизу. В зв’язку з цим у військовослужбовців розвинені захворювання пов’язані з дизентерією.

Одним із способів виживання вс рф обрали походи за їжею чи водою в окопи до українських військових. Але це завдання не всім вдається осилити у зв’язку із слабкістю. Тому в головах військових рф зародився метод «переодягнись в бабусю».  Дуже ризикований, як і метод грабунку окопів наших вс. 

Зс рф, за можливості, переодягаються в жінок покривши голови хустками або іншими жіночими головними уборами для того, щоб дійти до магазину та придбати їжу для підрозділу. Як повідомляють продавці деяких магазинів такі «жіночки» скуповують тушонку, консерви, воду та хліб. 

Що стосується забезпечення форменим одягом військовослужбовців – то це взагалі окремий жарт. Зимою видають літню форму одягу, літом – зимову.

Одним з цікавих моментів став факт того, що командування зс рф дає підлеглим вказівки щодо економії боєприпасів.

МЕДИЦИНА

Ситуація з наданням медичної допомоги така ж критична як і ситуація із забезпеченням. Вс рф скаржаться на те, що на передовій немає медиків і медичну допомогу мають надавати собі самостійно. Кульові чи осколкові поранення нічого не вартують і розцінюються просто як отвір, який можна помазати зеленкою. Після надання «зеленкової терапії» вс рф знову відправляють на штурми. Тяжко поранених військових розміщують в ями через неможливість евакуювати та байдужість вищого керівництва.

Також в розмові між військовослужбовцям рф встановлено, що на полях, в ямах та навколо окопів лежить дуже багато вбитих солдатів. Тіла знаходяться повсюди. 

Іноді командири відділень чи загонів забороняють вс рф убувати з бойових позицій з метою лікування та повідомляють, що вилікуватись можна на місці, без виїзду до госпіталів чи місць надання медичної допомоги.

ФІНАНСУВАННЯ

Одним із ключових моментів чому вс рф йдуть на війну – грошове забезпечення. Але, із розмов між самими військовими відомо, що заробітну плату або затримують протягом довгого періоду або взагалі не платять. Тому цей факт є також вирішальним у питанні дезертирства.

Як і в будь-якій життєвій історії обов’язково мають бути нотки цинізму та меркантильності. Так, в спілкуванні між собою, військовослужбовці рф розказують історії про те як на війну відправляють чоловіків саме їхні дружини. 

Також встановлено, що командири відділень та загонів мають також плани на грошові кошти, які отримують підлеглі. Так з розповіді військового рф стало зрозуміло, що один з командирів штурмового відділення  отримав поранення та по від’їзду забрав у своїх підлеглих банківські картки. 

ПРОПАГАНДА

Окупанти починають вірити в те, що хід війни залежить від США та очікують президентські вибори в Америці, бо вважають, що війна закінчиться саме після виборів. Зростає недовіра населення до діючого презедента рф – володимира путіна. Люди вважають, що путін зацікавлений у продовженні війни, адже має певну вигоду для себе.

Опинившись на «нулю» всі ті хто мав раніше патріотичний настрій і бажання «освобождать» згодом пошкодували про свої наміри. Оцінивши якість медицини, оперативність продовольчого/речового забезпечення та морально-психологічну обстановку військовослужбовці рф зрозуміли, що найкраще та найякісніше, що було зроблено керівництвом рф для залучення цивільного населення до СВО, стала саме пропаганда.

Є випадки, коли окупанти або члени їх родин всіма можливими способами шукають серед місцевого населення тих хто може допомогти виїхати з зони бойових дій, бо розуміють, що вже залишені напризволяще та вихід з зони бойових дій їх чекає, в кращому випадку, в труні.

ДЕЗЕРТИРСТВО 

Не рідко військовослужбовці рф займаються самокаліцтвом,  або планують втечі з місць несення служби.  З деяких розмов встановлено, що  в армії рф багато дезертирів. Більшість «втікачів» становить з поміж штурмовиків. Для них стало зрозуміло, що краще відсидіти термін ніж загинути на війні.

На думку самих в/с рф варіантів виходів з зони бойових дій є тільки два: або пораненим або вбитим. Але через те, що медиків взяли під жорсткий контроль шанси виїхати з ТОТ просто з пораненням зросли до мінімальних.

Для уникнення втечі командування зс рф забирає в підлеглих жетони, телефони, паспорта та будь-які інші документи. Як вважають самі військовослужбовці такі заходи проводяться щоб унеможливити втечі та  при загибелі солдата було неможливо встановити особу.

Тому серед військових рф є самогубства. Як в солдатському складі, так і в офіцерському. Такі трагічні події керівництво зс рф намагається ретельно приховати.

Метою цього матеріалу є узагальнити повідомлення, які надходять з ТОТ. Інформація щодо таких настроїв у зс рф підтверджується також з інших методів збору інформації.

Нагадаємо, повідомити будь-яку інформацію щодо окупантів можна за посиланням. Анонімність звернень гарантована.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.