🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Окупанти вчать  “журналістів” з ТО Херсонщини створювати фейки

Пропагандистські курси “медіалаб:Херсон” для роботи у кремлівських медіа пройшли псевдо журналісти та “прес-секретарів” із тимчасово окупованої Херсонщини. Відбувався так званий вишкіл в анексованому Криму. Тут путінські “експерти” навчали створювати “потрібні” новини, розповсюджувати фейки тих посіпак, які пішли на співпрацю із російськими окупантами. Одна із таких місцевих рупорів кремля — колаборантка маріна рассолова. 

Подібні заходи для так званих журналістів на тимчасово окупованих територіях України кремль проводить регулярно. До прикладу майстер-клас з кремлівської пропаганди росіяни провели для дітей тимчасово окупованого Алчевська. Редакторка-колаборантка місцевої газети “огні” юлія черепніна розповіла про принципи путінської журналістики – як правильно маніпулювати свідомістю людей, які потрапили в окупацію, глорифікувати терористичну армію вбивць та ґвалтівників, створювати фейкові новини. 

Центр національного спротиву нагадує — за маніпуляцію правдою та виправдання злочинів російських окупантів обов’язково буде відповідальність. Інформацію про тих, хто служить ворогові надсилайте за цим посиланням. Анонімність гарантуємо. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.