🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Замість занять — на поля. Окупанти використовують дитячу працю

Радянську практику залучення дітей до збору врожаю та обробки землі росіяни повертають на тимчасово окупованих територіях України. Такі уроки дармової праці “провели” для учнів 4-ї Мелітопольської школи.

Регулярні заняття з “агропраці” відбуваються для школярів старших класів. У такий спосіб окупанти нібито готують майбутні кадри для агропромислового комплексу. Втім на практиці це є використання дармової дитячої праці та вважається формою експлуатації та визнається незаконним.

Окрім цього росіяни активно залучають українських дітей на тимчасово окупованих територіях до виготовлення дронів на потреби армії ворога. Для цього місцеві школи кремль забезпечує підручниками з “безпілотних авіаційних систем”. 

В умовах тимчасової окупації України дитяча праця стала злочинною реальністю. Важливо, щоб міжнародне співтовариство та правозахисні організації активно реагували на ці порушення, вимагаючи відповідальності від кремля. Допомогти наблизити цей процес може кожен із нас. Маєш інформацію про колаборантів та ворога — надсилай сюди. Звільнимо Україну від російських окупантів разом!

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.