🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Ще одну партію дітей із ТО Донеччини повезуть на “перевиховання” на росію

Програми по так званому патріотичному вихованню маленьких українців на тимчасово окупованих територіях України активно лобіюються з кремля. Тут регулярно проводяться виїзди на росію школярів різного віку. Цього разу 95 учнів із Ясинуватої, Амвросіївки та Макіївки віком від 14 до 17 років пройдуть пропагандистський вишкіл в Набережних Челнах за путінською програмою «Університетські зміни».

Відомо, що лише за минулу осінь окупанти вивезли на “оздоровлення” 10 тис. українських дітей. Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну кремль поставив план для кожного свого регіону — щорічно брати “шефство” над щонайменше 2,5 тисячами маленьких українців. Це є частиною ширшої стратегії з русифікації та повної інтеграції молодого покоління в окупаційні структури.

Центр національного спротиву нагадує, що всі причетні до вивезення українських дітей та примусової зміни їхньої ідентичності (що є актом геноциду відповідно до міжнародного права) обов’язково відповідатимуть за свої вчинки. Допомагайте виявляти таких. Інформацію про колаборантів надсилайте за цим посиланням.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.