🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Окупанти посилюють мобілізацію на ТОТ України

Росіяни проводять агресивну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України. “Вербувальники” стали особливо “активними”. Рейди по громадських місцях та фільтраційні заходи на блок-постах відбуваються щодня. Чергова така “облава”відбулася  в Приморському районі тимчасово окупованого Маріуполя.

Особливу увагу окупанти приділяють молодим чоловікам. Представники окупаційної “влади” запитують про їхню діяльність, місце роботи та ставлення до «спеціальної військової операції». Якщо людині не вдається уникнути настирливих рекрутерів, вона змушена вислуховувати лекцію про патріотизм та “переваги” служби в «другій армії світу». 

Та не єдиними пропагандистськими гаслами. Російська окупаційна адміністрація створила умови, коли чоловіки можуть отримати російський паспорт тільки через фейкові військкомати.  

Нещодавно було оприлюднено дослідження щодо тривалості життя завербованих російських військових. Ті контрактники, котрі потрапляють на фронт через підписання відповідного документу у тюрмі, живуть не більше восьми місяців.

Закликаємо всіх мешканців тимчасово окупованих територій уникати ризику бути мобілізованими до окупаційної армії. Якщо ж ви вже стали жертвою мобілізації, дотримуйтеся цієї інструкції для забезпечення власної безпеки.

Також просимо повідомляти про розташування військ ворога, їхню техніку та злочини. Ваша інформація є важливою для нашої спільної боротьби. Залишайтеся в безпеці і будьте обережні. Зв’язатися з нами можна за цим  посиланням.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.