🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Окупанти агітують школярів з ТОТ України отримувати фах на росії 

Сто школярів з тимчасово окупованої Херсонщини росіяни відправили до Тули для участі в проекті «університетські зміни». Програма передбачає “ознайомлення” із вищими навчальними закладами на росії та агітацію щодо подальшого вступу українських дітей до цих внз. Основною метою цієї ініціативи є асиміляція української молоді та поповнення російського трудового ресурсу.

Асиміляція молоді є не лише культурним, а й економічним інструментом. Росія намагається залучити українських молодих людей до свого трудового ринку, що дозволить компенсувати кадрові дефіцити, зокрема в умовах постійних мобілізацій та економічних труднощів. 

На росії активно розпочалася підготовка до вивозу українських дітей із тимчасово окупованих територій під виглядом оздоровлення. Йдеться про період канікул.

Центр національного спротиву наголошує на тому, що ці дії є злочином проти України, оскільки вони порушують права дітей та молоді на освіту в рідній країні та на збереження своєї культурної ідентичності. Відтак, важливо, щоб міжнародна спільнота визнала ці дії як грубе порушення прав людини та вжила заходів для їх припинення. 

Небайдужих просимо надсилати інформацію про тих, хто сприяє окупаційній владі впроваджувати свої наміри, на наш анонімний чат-бот. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.