Хронологія спротиву, 17 березня

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович закликає знищувати залізницю на окупованих територіях. Українці можуть влаштувати окупанту “рейкову війну”, знищивши залізничну інфраструктуру, яка веде з окупованих територій на підконтрольну владі частину України. Він зазначив, що шляхи сполучення охороняються противником, тому спочатку тверезо оцініть свої сили та можливості. Зрив постачання супротивника залізницями (а цей вид постачання найефективніший) може радикально змінити ситуацію на нашу користь, особливо на напрямку Крим – Мелітополь

За повідомленнями із Херсону, ще з понеділка там офіційно відновилося дистанційне навчання у школах. Схоже, місцеві жителі вирішили тупо ігнорувати окупантів – бо ті настільки жалюгідні, що не варті їхньої уваги.

Російські окупанти викрали Віктора Терещенка, українського міського голову з Великобурлицьк Харківської області – це вже щонайменше 3-й викрадений мер. Росіяни очікували, що місцеві жителі будуть співпрацювати, однак сильно помилилися. Тому вдаються до тактики дрібних терористів.

Мер Мелітополя Іван Федоров, якого вчора звільнили з полону окупантів, подякував мешканцям і друзям міста, та президенту України. Про це він заявив у своєму першому після звільнення відео-зверненні.
“Я хочу подякувати кожному мелітопольцю, який, не побоявшись опинитися в полоні, не побоявшись репресій, не побоявшись допитів, відстоював свою позицію. Виходив на мітинги, демонстрації, декларуючи тим самим, що ми – вільний народ, ми – українці, ми – мелітопольці. У нас так прийнято – відстоювати свої інтереси”

Жителі Скадовська вкотре зняли прапор Росії та підняли прапор України біля міськради.

У нас на сайті з’явився посібник для проведення боїв у місті, українською мовою.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.