Росіяни намагаються дискредитувати Рух опору

Вчора російські медіа розповсюдили кадри вибуху в кафе поблизу адміністрації окупантів у Херсоні. Пояснюємо що з ним не так.

Перші кадри вибуху оприлюднили російські пропагандисти  “РІА-Новості”. Росіяни одразу наголосили, що кафе дуже популярне й там постраждало четверо постраждалих, одного з яких забрала швидка. Після цього колаборанти звинуватили в вибуху українських партизанів, які мали на меті “дестабілізувати” ситуацію в регіоні.

Водночас кримські ЗМІ розповіли, що на місці теракту виявили “український ящик “бойовий резерв”, який видали за доказ причетності партизан. Проте такі ящики є подарунковим набором алкоголю й навряд чи хтось буде гуляти по окупованому Херсону з такою річчю.

Попри те, що кожен такий заклад має камеру спостереження – момент вибуху, який постраждалих, нам не показали. Якщо в Енергодарі, коли був підірваний колаборант андрій шевчик, окупанти замовчали факт вибуху, то тут навпаки розкручували по всім своїм пропагандистським ресурсам.

Мета зрозуміла – дискредитація українського підпілля. Зауважимо, Рух Опору не влаштовує вибухи для “дестабілізації ситуації в регіоні”, адже в окупованому регіоні дестабілізатором є сам факт окупації. Наші партизани не проводять диверсії, які можуть загрожувати безпеці цивільного населення. 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.