Пам’ятка щодо дій при виявленні окупанта

Наразі українські війська проводять операцію щодо звільнення окупованих росією територій. На деяких напрямках росіяни втекли, але залишки їх груп досі можуть перебувати на звільнених територіях.

Попри те, що російська пропаганда намагається видати втечу росіян на Харківщині та в інших областях, як перегрупування, але їх солдати тікали настільки швидко, що забували техніку та своїх “таваріщєй”.

В деяких регіонах українські силовики проводять заходи з виявлення залишків російської армії для подальшого взяття їх в полон. Проте нерідко солдат рф виявляють місцеві мешканці.

Якщо ви помітили солдат ворога, то повідомте українським військовим чи правоохоронцям. Не вступайте із ними в суперечку та не намагайтесь затримувати самостійно.

Зауважимо, що іноді російські військовослужбовці переодягаються в цивільне, тому будьте пильними до невідомих чоловіків на території громади й не зайвим буде перевірити документи, якщо ви маєте таку змогу. Не забувайте, головне, в такому випадку, не наражати себе на небезпеку. 

Повідомити про місце перебування російських солдатів можна або через спеціальний бот ЗСУ, або можна передати через форму на нашому сайті.. За цими ж посиланнями ви можете ділитися інформацією про пересування техніки окупанта та їхні позиції на тимчасово окупованих територіях.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.