Окупанти активно намагаються завербувати підлітків з ТОТ на свою сторону

Росіяни проводять пропагандистські заходи для вербування підлітків й знищення їх самосвідомості.

Так, на тимчасово окупованих територіях активно діє пропагандистський осередок “юг молодой” (“південь молодий”), який займається організацією дозвілля для підлітків, а по суті є центром вербування.

Кістяк руху складають “волонтери” з рф (активісти молодіжного крила “єдиної росії”), також в русі є кілька місцевих колаборантів. Рух займається організацією масовки, та організовує лекції серед молоді для російських політиків, блогерів та зірок естради, яких звозить на ТОТ кремль задля пропаганди.

Водночас в Криму серед учнів старших класів організована примусова участь школярів в “патріотичних вишколах” типу “зарніца” та “орлєнок”. З фактом це мілітаристична гра, де дітям промивають мізки щодо війни в Україні.

Раніше, Центр національного спротиву повідомляв, що росіяни створюють на півдні осередки своєї “юнармії”, яку формують серед школярів. Осередки російського аналога “гітлерюгенду” (дитяча армія в нацистській Німеччині) створили в Генічеську (Херсонська область) та в Мелітополі (Запорізька область). Участь в об’єднанні нібито добровільна, проте досвід більшості регіонів показує, що згодом це стане примусовим. 

Центр національного спротиву закликає батьків, за можливості, покинути регіон разом з дітьми й не ставати ресурсом для ворога. Забезпечте своїх дітей майбутнім. Повернемось додому після деокупації території.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.