Спротив пропаганді. Росіяни намагаються створити “священну війну”

Ігноруючи реальні факти, ворожа пропаганда перетворила цю війну в “захисну” й тепер йде далі – робить її священною. Центр національного спротиву підготував новий огляд російської брехні за тиждень. 

Російська пропаганда продовжує створити реальність для свого населення. В цій реальності бомбардування сусідньої країни, смерті цивільних та мобілізація власного населення є виправданими мірами “безпеки населення”, адже українці це зло, й священний борг росіян з цим злом боротись.

Ворог просто відкидає всі факти які могли  наштовхнути пересічного росіянина на роздуми. Тотальне ігнорування навіть згадки про напад на Україну, та навіть “референдум” росіяни не згадують. 

В новому світі росіяни завжди були в цих містах. Захід же напав на росію руками українців та найманців, бо є злом. При цьому, кремль остаточно перейшов на новий рівень тригерів у своїй пропаганді. 

Так, аби виправдати поведінку українців, які чомусь “напали” на рф, кремль роками розповідав про “нацистів”. Потім українці стали терористами, так кремль пояснює диверсії та партизанщину на захоплених землях. Тепер же українці стали й сатаністами. Тобто кремль апелює вже до хтонічних страхів.

З часом росіяни мають “усвідомити”, що так було завжди. Їх країна та ворог, який постійно нападає на них через їх обраність. Ця віра сформує всі пояснення злочинам які вчиняють самі росіяни, адже це “вище благо”. Якщо ж хтось буде апелювати до фактів, то стане також ворогом, адже виводитиме пересічного росіянина зі стану комфорту, а отже викликатиме емоції.  

Сатанізм

Регулярно на Кремлівському телебаченні лунають заклики йти на священну війну. Про це говорить зрадник ілля ківа, про це говорить чеченський колаборант рамзан кадиров.

Та якщо війна священна, то необхідно пояснити чому саме? Відповідь – президент України Володимир Зеленський антихрист.

Також пропагандистські ресурси поширюють фейкові заяви ПЦУ (яка звичайно в їх світі є розкольницькою, хоча загалом-то визнана Вселенським патріархатом й іншими православними церквами), що нібито парафіяни російської церкви мають заново похреститись. 

Тему утисків російської церкви підтримав й депутат Верховної ради України (до 2019 року, поки не програв вибори) євгеній баліцький. Зараз він вважає себе керівником окупованих регіонів Запоріжжя, адже є підставним обличчям окупантів.

Він заявив про утиски церкви “нацистами” в день алєксандра нєвского – людини яка не має жодного відношення до Мелітополя. Проте окупанти встигли поставити йому пам’ятник, аби створити ілюзію історичної приналежності міста до рф.

Злочини

Росіяни зазвичай звинувачують Україну в злочинах узагальнено. Тобто не так щоб, українці нанесли удар й загинули люди. А просто “бомблять Донбас”, “обстрілюють Бєлгород” не надаючи фактів.  Проте якщо треба звинуватити Україну, то тут російські посіпаки або просто цинічно перекладають на Україну вину в власних обстрілах.

Тобто, заступник баліцкого владімір рогов хоче створити трибунал щодо ППО країни, яку постійно атакують ракетами. До речі, звинувачує українське ППО рогов не просто так, адже він знає що росіяни обстрілюють Запоріжжя власними системами С-300. Тобто, таким чином він хоче пояснити наявність на місці обстрілів протиповітряних ракет. 

Іноді рогов приписує українцям пожежі в Москві.

Самі ж росіяни вважають, що підпал центру пов’язаний з рейдерським захопленням, яке сталось напередодні. Чому ж рогов взагалі це комунікує? Бо його цільова аудиторія не українці, а росіяни. Для них він удає, що він українець й дійсно має якісь повноваження на ТОТ. По факту ж він займається пропагандою.

Захист вітчизни

Якщо ж на твою країну напало зло, то треба ж її боронити. Тому окупанти приписують своїм солдатам виключно героїчні мотиви йти на війну, при цьому активно проводячи паралелі з другою світовою.

Ось головний гауляйтер Херсонщини владімір сальдо розповідь про героя росії алєксєя іщєнко. За фактом ми маємо окупанта який помер в чужій країні.

Проте сальдо порівнює його з героями другої світової, які на відміну від окупанта загинули при обороні свої країни. При цьому спічрайтери сальдо вказують, що іщєнко “отражал” атаку противника, а не напав.

Вищезгаданий рогов взагалі проводить банальні паралелі. Мовляв, TIME, який визнав Зеленського людиною роком раніше визнав людиною року адольфа гітлера.

Ну по перше, Гітлер був визнаний людиною року в 1938 роки, коли він не лише не погрожував росії, а був її союзником. По-друге, людиною року у 2007 був владімір путін.

Тобто, за такі паралелі рогов міг би відправитися до в’язниці, але ні. Бо він пропагандист й на нього російська репресивна машина не розповсюджується, принаймні поки що. 

Крім звинувачення в нацизмі й одночасно радості від вбивства від українців, рогов відомий тим, що постійно розповідає про тисячі знищених поляків в Україні, адже програвати країнам ЄС росіянам не так образливо. 

Цього разу рогов нарешті знайшов підтвердження загибелі польського бійця іноземного легіону. 

Проте навіть тут він збрехав. Загиблий їхав не на “сафарі”. Згідно зі статтею Януш мав дружину українку та доньку від неї. Тому він пішов воювати за нашу країну. На додачу рогов розповів що таких повідомлень щодо загиблих поляків все більше й більше, але лінків не надав, бо їх немає.

Покращення

Ну й звичайно, що поки зло нападає на росію, вона чине на тимчасово окупованих територіях добро. Проте й тут пишатись росіянам нічим. В кращому випадку “поверненням до нормального життя”, яке вони самі й відібрали у місцевих.

На Запоріжжі окупанти пишались відкриттям безкоштовного автобуса у прифронтовому місті.

На фото ми бачимо автобус, який вони вкрали в українців. Навіть номери та табличку не змінили. 

Сенатор рф айрат гібатдінов приїхав до тимчасово окупованих територій, де відвідав центр допомоги дітям з обмеженими можливостями.

Сенатор, який у 2021 році офіційно задекларував 1,8 млн рублів доходу подарував дітям, в яких його держава відібрала дитинство, телевізор. 

Вищезгаданий сальдо розповів про відбудову мосту в Генічеську, який знищили українські військові при “втечі” в лютому.

Зрадник забув донести, що тоді росія в 4 ранку напала на Україну. Також, дивно, що головний гауляйтер не відвідує Антонівський міст й не розповідає про свою власну втечу.

Ну й найбільше ілюструє ситуацію у рф – день волонтера, який відбувся 5 грудня. Не секрет, що в рф немає волонтерського руху, росіяни його імітують в межах партії путіна. Так, на підбірці фото баліцького ми бачимо звезену молодь в уніформі волонтера, яка крім одягу отримує зарплату за своє “волонтерство”.

При цьому волонтери потрібні на ТОТ аби імітувати добровільне приєднання та створювати пропагандистську картинку, а не для того аби допомогти.

Тут, наприклад, “волонтери” в уніформі замальовують прапори України, які залишають партизани на ТОТ. Це подається як “нацистський символ”, але сам символ нам не демонструють, бо насправді там прапор держави яку росіяни окупували.

Наступний огляд фейків очікуйте на сайті Центру національного спротиву 18 грудня.

 

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.