Хронологія спротиву, 18 березня

Чому окупантам так важко поставити під контроль міста у Херсонській та Запорізькій областях

Причина у тому, що у російських окупантів відсутня підтримка населення, є дуже мала кількість активних колаборантів а бізнес чи представники місцевої влади відмовляються від активної співпраці з окупантами. Крім того, вони не можуть сьогодні забезпечити контроль над окупованою територією через відсутність кадрів.

Місцева влада у більшості випадків або відмовляється співпрацювати з ними, або через певний час просто припиняє роботу фізично. Масовий опір громадян, акції протесту від усіх верст, навіть колишніх проросійських, проукраїнських, змушує середню ланку управлінців не співпрацювати із окупантами.

Для того, щоб змусити співпрацювати, окупанти вдаються до відвертого терору: так, дружина секретаря міськради Нової Каховки заявила,що рашисти утримують і катують її чоловіка вже понад 2 дні.За її словами, Дмитро Васильєв перебуває зараз у підвалі захопленої будівлі поліції Нової Каховки. Вимоги окупантів до Васильєва змінити його негативну позицію до Росії на лояльну

Фактично, російські сили, попри наприклад окупацію Херсона, місто не контролюють. Херсон живе своїм життям, хоча і в блокаді. Окупанти не взяли під контроль надання комунальних послуг, банківську сферу, освіту. Люди, які жили у свободі, не стануть робити те, що зараз робиться в Росії, Білорусі, Криму, ОРДЛО. Українці або чинять спротив, або ігнорують всі забаганки окупантів.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.