Мешканці Херсонщини відмовляються від співробітництва з окупантами

За нашими даними більшість мешканців Херсонщини відмовляються співпрацювати з окупантами й готова допомагати ЗСУ у звільненні території.

Зокрема більшість територіальних громад ухиляються від переведення розрахунків у російських рублях, як того вимагають колаборанти. Натомість в області зростає ненасильницький спротив: наносяться українські символи, розповсюджуються проукраїнські листівки, окупантам передають погрози

Більшість мешканців мають негативне ставлення до окупантів. Цьому сприяють й дії ворога, які не знаходять підтримки у населення. Наразі в регіоні росте криміногенна ситуація, але злочини не розслідуються. 

Росіяни зараз зосереджені на переведенні регіону в рублеву зону, та взяття під контроль інтернет-трафіку (підключення до російських мереж). Для цього росіяни вдаються до погроз бізнесу та захоплення комунікацій. Також і надалі окупанти шукають можливості схилити містян до співпраці, але їм це не вдається. 

Якщо ви потрапили у ситуацію в якій можете чинити саботаж діяльності окупантів, нагадуємо про наш спецпроект по саботажу.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.