🇺🇦 Офіційний український урядовий сайт

Вільні економічні зони на ТОТ – вільні для економічних злочинів кремля

Російський режим так і не зміг подолати наслідки економічного занепаду окупованих територій, який почався внаслідок повномасштабного вторгнення. Значна частина економічно активного населення покинула ТОТ, багато інфраструктурних об’єктів знищили, а потужностей бізнесу колаборантів не вистачає, щоб наповнювати бюджет. Тому окуповані території стали глибоко дотаційними. Така собі чорна діра для кремля.

Щоб «подолати» кризу на росії запровадили на ТОТ так звану «вільну економічну зону». І, звичайно, резидентами таких «зон» стають підприємства, наближені до окупаційних адміністрацій.

Нещодавно резидентами вільної економічної зони на Донеччині стало ще 37 підприємств, які було націоналізовано або ж «віджато» в України чи проукраїнських власників. Здебільшого це робиться задля того аби створити видимість розвитку регіону, а ще для викачування грошей із кремля. Отож під виглядом розвитку економіки окупанти перерозподіляють грошові потоки в потрібні їм фірми, аби збагатитися.

А тим часом ціни на продукти та товари першої необхідності на тимчасово окупованих територіях невпинно зростають.  І жодне регулювання, до котрого вдаються окупанти, не допомагає.

Щоб допомогти припинити ці злочини окупантів, долучайся своєю підтримкою Центру національного спротиву – надсилай інформацію про дії колаборантів, російських військових за цим посиланням.

Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь з нашою політикою конфіденційності.